Ortaca Sosyal Güvenlik Merkezi Hizmete Girdi

Muğla'ın Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman ilçelerine hizmet verecek olan Ortaca Sosyal Güvenlik Merkezi törenle hizmete açıldı.

Ortaca Sosyal Güvenlik Merkezi Hizmete Girdi
Açılışa Vali Fatih Şahin, AK Parti Muğla Milletvekilleri Prof. Dr. Yüksel Özden, Dr. M. Nil Hıdır, CHP Muğla Milletvekili Dr. Ali Arslan, J.Kur.Alb.Fevzi Kurşun, Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal, Dalaman Kaymakamı Ahmet Deniz, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Dalyan Belde Belediye Başkanı Arif Sarı, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
.Ortaca Merkez Sosyal Güvenlik Kurumu'nun açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.Sosyal Güvenlik İl Müdürü Naci Şahin açılış konuşmasında; " SGK, üç devasa kurum olan SSK, Bağkur ve Emekli Sandığının birleşmesi ile kurulan yeni, genç, dinamik, vatandaş ve çözüm odaklı, hizmeti vatandaşın ayağına götürmeyi kendine ilke edinmiş bir kurumdur. Kamuda önceki yıllarda yaygın olan hantal yapı, 'bugün git yarın gel' anlayışı SGK'nın yeni yapısına uzaktır. Bugünkü anlayışımız da, bize gelen işveren ve sigortalılarımızın işlemlerini aynı anda sonuçlandırmamız esas olmakla birlikte aynı zamanda vatandaşlarımızın iş ve işlemlerinin Kurumumuza gelmeden de sonuçlandırılması için çözümler arayan bir kurum haline gelmiş bulunmaktayız. Geçmiş yıllarda emekli olabilmek için aylar beklenirken, Muğla ilinde ortalama 11 günde emeklilik işlemleri sonuçlandırılmakla birlikte müracaat anında bağladığımız emekli aylıkları da azımsanmayacak kadar çoktur. Sosyal güvenlik ile ilgili işlemler daha önceleri sadece illerde yürütülmekte idi.Biraz önce ifade ettiğim anlayış gereği SGK hizmetin vatandaşın ayağına kadar götürülmesi için ilçelerde Sosyal Güvenlik Merkezi kurma kararı almıştır."dedi.
Sosyal Güvenlik İl Müdürü Konuşmasının son bölümünde ise; "Açılışını yaptığımız merkezimiz, Ortaca, Dalaman ve Köyceğizdeki, yaklaşık 2500 işveren, 35.000 sigortalı olmak üzere toplam 110 bin vatandaşımıza 13 personel ile hizmet vermektedir. Muğla İlinde vermiş olduğumuz hizmetin tamamı, Bodrum, Marmaris ve Milas ilçelerinde kurulu olan Sosyal Güvenlik Merkezlerinde olduğu gibi bu merkezimizde de verilmektedir. Ülke genelinde ilçelerinde sosyal güvenlik ile ilgili her hizmetin verildiği nadir illerden biride Muğla ilimizdir. Açılışını yapmış olduğumuz merkezimiz faaliyete başlamadan önce bu bölgede yaşayan sigortalılarımız, işverenlerimiz hizmet almak için ortalama 80 km uzaktaki Muğla il merkezine giderek zaman, emek ve para harcamak zorunda kalıyorlardı. Artık vatandaşlarımız, güler yüzlü, hızlı, güvenilir bir sosyal güvenlik hizmetini Ortaca'da, Ortaca Sosyal Güvenlik Merkezi'nde alabilmektedirler. Vatandaşlarımızın zihinlerindeki eski SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ile ilgili olumsuz algılamalar, bu merkezde aldıkları güler yüzlü, hızlı ve çözüm odaklı hizmetler ile değişecek ve kurumumuzun yeni anlayışının yansımalarını en kısa sürede Ortaca'da hissedilecektir. Ortaca Sosyal Güvenlik Merkezi'nin tüm sigortalılarımıza, işverenlerimize ve tüm halkımıza hayırlı olmasını temenni eder bu merkezin açılmasında maddi ve manevi katkısı bulanan sayın vekillerimiz başta olmak üzere sayın kaymakamımıza, sayın Ortaca Belediye Başkanımıza, Muğla Ticaret Odası Başkanına, sayın esnaf odaları birliği başkanımıza, ortaca esnaf ve sanatkarlar odası başkanına ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca, vatandaş ve çözüm odaklı hizmet anlayışını en iyi şekilde yansıtan merkezimize gelen vatandaşlarımıza çağdaş, güler yüzlü ve hızlı hizmet veren merkezimiz çalışanlarına, bu açılışın en iyi şekilde yapılması için geceli gündüzlü çalışan destek hizmetleri başta olmak üzere il müdürlüğündeki mesai arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Ortaca Sosyal Güvenlik Merkezi Vali Şahin ve protokol üyeleri tarafından hizmete açıldı.