Fox TV'den Semercioğlu'na dava

Fox tv,Cengiz Semercioğlu'nun telekulak iddiası için dava açıyor.

Fox TV'den Semercioğlu'na dava
Cihangir'de Hande Yener'le birlikte oturduğu masaya gizli mikrofon yerleştirildiğini iddia eden Cengiz Semercioğlu, Fox TV'de yayınlanan Bizden Kaçmaz programını ağır bir dille eleştirmişti..

DEMET BÜLBÜLSES

Cengiz Semercioğlu ve Hande Yener'in de olduğu masada "Moko" lakaplı organizatör Murat Yıldırım'ın Demet Akalın'la ilgili, "Demet benim eski kız arkadaşım. Demet Bülbülses" diye bahsetmişti.

DEMET AKALIN DAVA AÇIYOR

Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından konu Akalın cephesinden sert karşılık buldu. Demet Akalın'ın avukatı Onur Açıkalın yasal işlemleri başlatacağını açıkladı. Cengiz Semercioğlu ise görüntülerin ardından konuya Hürriyet'teki köşesinden cevap vermiş olayı "telekulak" olarak nitelendirmişti.

SEMERCİOĞLU'NA GÖRÜNTÜLÜ CEVAP

"Caddenin karşısında bulunan kameranın masada konuşulanları kaydetmesi mümkün değil. Muhtemelen telsiz mikrofonu gizlice yanımıza koymuşlar. Yöntemi fark etmez, önemli olan bir balıkçı masasında konuşulanların gizlice kaydedilmesi. Şimdi söyler misin bana sevgili Pietro, bunun telefon dinlemesinden, ortam dinlemesinden ne farkı var?."diye soran Semercioğlu’na Bizden Kaçmaz’dan görüntülü cevap geldi..

CENGİZ SEMERCİOĞLU'NUN ANLATTIĞI GİBİ DEĞİL

FOX TV. kurumsal iletişim departmanında yapılan açıklamada şöyle denildi.. 04 Aralık 2010 Cumartesi günü Hürriyet Gazetesi'nin Kelebek ekindeki Cengiz Semercioğlu'nun köşesinde yer alan FOX TV ve Bizden Kaçmaz programı ile ilgili yazı ve sonrasında bazı köşe yazılarında da yer alan konu, bahsedildiği şekilde gerçekleşmemiştir.


FOX Türkiye
Kurumsal İletişim Departmanı


TELEKULAK DEĞİL
Programda; yazıda belirtildiği gibi gizli bir dinleme, masaya konmuş gizli bir mikrofon, ses kayıt cihazı ya da yazıda belirtildiği gibi bir "telekulak" durumu kesinlikle söz konusu değildir.

TEPE MİKROFONDAN KAYDEDİLDİ
Sesin kameranın tepe mikrofonundan alındığı açıkça ortadadır. Görüntüler dikkatlice izlenirse kaydedilen ses, yüksek sesle konuşan organizatör Murat Yıldırım'a aittir. Cengiz Semercioğlu'nun ya da Hande Yener'in konuşmaları kamera uzakta olduğu için duyulmamıştır. Mikrofon bahsedildiği gibi "masaya gizlenseydi" sohbet eden herkesin konuşmaları açık ve net şekilde duyulurdu.

KENDİLERİNİ SAKLAMADAN ÇEKİLDİ

Bilindiği gibi kameralar, görüntüyle birlikte ses de kaydetmektedir. Bizden Kaçmaz ekibi görüntüleri halka açık bir mekanda, kendilerini saklama ihtiyacı duymadan çekmişlerdir.

DAVA AÇACAĞIZ

Konu hakkında kamuoyunu yanlış bilgilendirmeye yönelik yayın yapan kişiler ve kurumlar hakkında FOX TV yasal haklarını kullanacaktır.

Konuyu bilgilerinize sunar, ilginiz ve hassasiyetiniz içiniz teşekkür ederiz.