Kırşehir'deki Yolsuzluk Operasyonunun Ardından

Kırşehir'de yolsuzluk iddiası ile dün gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan eski Kırşehir Belediye Başkanı H.Ç., sağlık sorunları sebebi ile hastaneye kaldırıldı.

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerinin kentte bazı belediye ihalelerine fesat karıştırıldığı iddiasıyla gerçekleştirdiği operasyonda; aralarında eski Belediye Başkanı H.Ç., eski yardımcıları B.B., halen Samsun İlkadım Belediye Başkan Yardımcısı olan Ş.E., V.B ve belediye başkanının yeğeni M.Ç. ile birçok birim müdürünün de bulunduğu 24 kişi gözaltına alınmıştı.
Operasyon kapsamında Ankara'da ikamet eden eski başkan H.Ç., getirildiği şubede fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Kırşehir Devlet Hastanesi'nde dahiliye uzmanı Metin İlhan gözetiminde tedavi altına alınan eski başkan H.Ç.'nin kalp krizi geçirmediği, şeker hastalığı nedeniyle fenalaştığı ve durumunun iyi olduğu öğrenildi. İlhan, H.Ç.'nin 48 saat gözetimde kalması gerektiğini söyledi.
Öte yandan, gözaltına alınanlar arasında bir gıda şirketi ile bir otomotiv şirketi sahibi de bulunuyor. Yapılan incelemelerde, eski belediye döneminde kesilen fatura ve yapılan ihalelerde bu şirketlerin hesaplarının tutmadığı ve şahısların bu yüzden gözaltına alındığı iddia ediliyor.
Şahısların, "edimin ifasına fesat karıştırmak, ihale malı verilmiş gibi fatura ederek yanıltıcı belge düzenlemek, ihaleye fesat karıştırmak, yanıltıcı belge ile resmi evrak düzenlemek' ile suçlandığı öğrenilirken, operasyon kapsamında gözaltına alınamayan bir yatalak hasta ile bir avukatın ifadesini, operasyonu yürüten savcının bizzat alacağı öğrenildi.
Bağbaşı Mahallesinde bulunan KOM Şube'ye giriş çıkışlar engellenirken, sorgunun devam ettiği belirtildi.