Iğdır Valisi Çiçek: 2010 yılı yatırımlar açısından verimli geçti

Iğdır Valisi Amir Çiçek, 2010 yılının yatırımlar açısından çok verimli geçtiğini, gelecek yıl bu faaliyetlerin daha da hızlanarak devam edeceğini söyl

Iğdır Valisi Amir Çiçek, 2010 yılının yatırımlar açısından çok verimli geçtiğini, gelecek yıl bu faaliyetlerin daha da hızlanarak devam edeceğini söyledi.

Vali Amir Çiçek, Iğdır Öğretmenevi Mithat Paşa Kebap Salonu'ndaki toplantıda 2010 yılını değerlendirdi. Vali Çiçek, yıl içinde ilde 629 projenin 481'i üzerinde çalışma yürütüldüğünü ve bu projelerden 224'ünün bitirildiğini belirtti. İldeki yatırımların toplam proje tutarının 1 milyar 57 milyon TL'yi geçtiğini ifade eden Çiçek, bu yılın ödeneğinin 230 milyon TL olduğunu, dönem sonuna kadar yapılan harcamanın ise 65 milyon TL'ye yaklaştığını dile getirdi.

İldeki toplam 206 kilometrelik yolun 164 kilometresinin duble yol haline getirildiğinin altını çizen Çiçek, bu yıl içinde de Doğubeyazıt-Iğdır arasındaki yolun kalan son 10 kilometrelik bölümünün de tamamlandığını kaydetti.

Kars-Iğdır-Aralık-Dilucu Demiryolu projesinin ise devam ettiğine vurgu yapan Çiçek, projelerin bitirilme aşamasında olduğunu, Iğdır'ı Türkiye'nin diğer bölgeleriyle birlikte aynı zamanda Kafkasya'ya da bağlayacak demiryolunun, yapım aşamasında olan Iğdır Organize Sanayi Bölgesi'ne de uğrayacağını bildirdi.

Temeli bu yıl atılan Iğdır Havalimanı'na da değinen Çiçek, havalimanına gelecek yılın mayıs ayının sonuna doğru uçak inebileceğini kaydetti. Pistlerin uluslararası standartlarda yapıldığını söyleyen Vali Çiçek, terminal binalarının inşaatlarının da başladığını anlattı. Çiçek, havalimanını hem Iğdır hem de Kars'a daha yakınlaştıracak bağlantı yol çalışması yapım işlerinin de devam ettiğini vurguladı.

Iğdır'da 2010 yılında çeşitli alanlarda yapılan yatırımlarla ilgili de bilgi veren Vali Çiçek, Iğdır Üniversitesi, Organize Sanayi Bölgesi, eğitim faaliyetleri, Sosyal Güvenlik Kurumu, sosyal yardımlaşma ve dayanışma faaliyetleri, afet ve acil durum, tarım ve sulama gibi bir çok alanda yürütülen çalışmalardan bahsetti.

Toplantıya, Vali yardımcıları Hacı Uzkuç ve Türker Çağatay Halim ile İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy ve kurum amirleri de katıldı.