KPSS sınavı ortaöğretim ve önlisans sonuçları (28 Kasım KPSS sonuçları)

KPSS Sonuçları sonunda ÖSYM tarafından açıklanıyor. KPSS Sonuçları ÖSYM tarafından açıklanınca aktif olan linklere tıklayarak sonuçları öğrenebilirsiniz. ÖSYM KPSS sonuçları için tıklayınız...

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre KPSS sonuçları bu hafta içerisinde açıklanacak. KPSS’ye giren adaylar heyecanla KPSS sonuçlarının açıklanmasını bekliyorlar. KPSS sonuçlarının hangi gün açıklanacağı henüz belli değil. Fakat ÖSYM’nin her an sonuçlarını açıklayabileceği üzerine adaylar sonuçlarını öğrenmek için sürekli internet üzerinden takip ediyorlar…

2010-KPSS Ortaöğretim / Önlisans Sonuçları için tıklayınız

ÖSYM KPSS sonuçlarını bu hafta içerisinde açıklanacağını belirtmişti. Tüm adaylar bu hafta içinde açıklanacak olan KPSS sonuçlarını bekliyorlar. KPSS’yi bir kurtuluş olarak gören adaylar tüm gözünü bu sınava çevirmiş durumdalar.

KPSS Sonuçları ÖSYM tarafından 2 bölümden oluşacak şekilde açıklanacak. KPSS sonuçları, KPSS ortaöğretim ve KPSS önlisans olarak açıklanacak. KPSS sonuçlarını ÖSYM tarafından açıklanır açıklanmaz beyazgazete’den öğrenebileceksiniz…

KPSS SORULARI VE CEVAPLAR AÇIKLANDI

KPSS sınavı ortaöğretim ve önlisans sonuçları (28 Kasım KPSS sonuçları)   KPSS ÖNLİSANS SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS sınavı ortaöğretim ve önlisans sonuçları (28 Kasım KPSS sonuçları)  KPSS ORTAÖĞRETİM SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ 


KPSS sonuçlarını açıklanır açıklanmaz öğrenmek için bu sayfayı sürekli yenileyerek takip edebilirsiniz…

KPSS SINAV SONUÇLARI

28 Kasım KPSS sınav sonuçları ÖSYM ile eş zamanlı olarak sitemizde duyurulacak. Daha önceki KPSS sınavları ve ÖSYM-MEB sınavlarında olduğu gibi KPSS sınav sonuçlarının ÖSYM tarafından açıklanır açıklanmaz eş zamanlı ve ilk olarak sitemizden öğrenebilirsiniz. KPSS sınav sonuçları milyonlarca insan tarafından büyük önem taşırken ÖSYM Başkanı, KPSS sonuçlarının 27-31 Aralık tarihleri arasında açıklanacağını duyurdu. Beyaz Gazete - Şimdi tüm adaylar bilgisayarlarının başına geçti ve KPSS sınav sonuçları için açıklanma zamanını bekliyor.

KPSS sonuçları Ortaöğretim ve KPSS sonuçları Önlisans olmak üzere iki ayrı bölümden oluşuyor. Devlet kapısında iş bulmak isteyen adaylar sınavlarda ter döktü. Şimdi de skandallarla gündemden düşmeyen ÖSYM'nin (yeni ismi ile Ölçme Seçme ve Yerleştirme) adayları haftasonuna doğru bekletmeden sonuçları hemen açıklaması bekleniyor.

KPSS'DE YAŞ SINIRI ENGELİ

KPSS skandalının yarattığı binlerce mağdurdan biri Mehtap Aydın. Ancak onun mağduriyeti ömür boyu. 39 yaşında, “Son umudum” diyerek girdiği sınav iptal edilince, yenilenen sınavda 90 üzeri puan aldığı halde, yaş sınırını yedi günle kaçırdığı için öğretmen olma hakkını yitirdi.

14 yıl boyunca matematik öğretmeni olarak dershanelerde çalışan Mehtap öğretmen, KPSS’ye hazırlanabilmek için bir yıl evde oturmaya cesaret edemeyince, devlet öğretmeni olma hayalini yıllarca ertelemek zorunda kalmış. “Anlaşmalarda ‘Bu yıl hamile kalmayı düşünmüyorsunuz değil mi hoca hanım?’ sorularına utanarak cevap verirken, kızımın doğumunu yaz aylarına ayarlarken, onu büyüttüm büyüteceğim derken tam 14 koca yıl” diye özetliyor iş geçmişini. Sonunda bir çıkış yolu buluyor ve 39 yaşında annelik, öğretmenlik gibi rollerinin yanına bir de KPSS adaylığını ekliyor: “Gündüzleri dershanede öğretmenliğe devam ettim. Akşamları altı yaşındaki kızımla ilgilendim, onu uyutunca da gece boyu ders çalışarak sınava hazırlandım. Tarih, coğrafya gibi derslere tam 22 yıldır uzaktım. Ama azmettim. Haziran ayında, dershanemle bile anlaşmadım, ‘kazanacağım’ dedim…”

Mehtap öğretmen, 10 Temmuz’da yapılan KPSS’den 85 puan aldı. Ancak soruların sızdırıldığı ortaya çıkınca sınav iptal oldu ve 31 Ağustos’ta yapılacak öğretmen atamaları ertelendi. 18 Kasım 1971 doğumlu Mehtap öğretmeni bu kez, yaş haddini aşarsam kaygısı sarmaya başladı. O süreci, şu sözleriyle anlatıyor:

“ÖSYM, Eğitim Bilimleri Sınavı’nı iptal edip, yeni sınav takvimini 31 Ekim 2010 olarak belirledi, yaş haddini aşma ihtimalim arttı. Yine de motivasyonumu kaybetmedim, çünkü olaylarda benim kusurum yok, atamalar iptal edilmedi, ertelendi. 31 Ekim’de yenilenen KPSS’ye de girdim. Bir hafta içinde okuruz sınavı demişti YÖK Başkanı, umutlandım. Atama başvuruları bayramdan önce başlayabilirdi. Beyaz Gazete - MEB’in yönetmeliğinde yaş sınırı için başvuruların ilk günü esas alınıyordu. Ancak ÖSYM 12 günde açıkladı sonuçları. 91,39 puan almıştım ama sevinemedim.”

Danıştay’a dava açacak Mehtap Aydın, öğretmen atama kılavuzunda yaş sınırının 25 Kasım 1971 ve sonrası olarak belirlendiğini görünce hemen bakanlığa dilekçe ile başvurduğunu dile getiriyor. Aydın, “Yönetmeliği yazıp yollamışlar. MEB’e gidip gelerek yüz yüze görüşmeler de yaptım, ‘Ne yapalım, yönetmeliğimiz böyle’ dediler” diyor.

Aydın, mağduriyetini giderebilmek için hem MEB’e hem de ÖSYM’ye karşı Danıştay’da dava açmaya karar verdi. MEB tarafından 24 Kasım 2010 tarihinde yayımlanan kılavuzdaki, 25 Kasım 1971 ve sonrasında doğmuş olmak ibaresinin 18 Ağustos 1971 ve sonrasında doğumlu olmak ibaresiyle değiştirilmesini isteyen Aydın, şöyle diyor: “Sınav dediler girdim, puan dediler aldım. Hırsızlar atandı, benim başvurmama bile izin vermediler.”

ÖSYM'NİN ADI DEĞİŞTİ

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) yapısını değiştirecek düzenleme için düğmeye basıldı. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ÖSYM'nin yeni adının 'Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi' olarak değiştirildiğini açıkladı.

içek, "Kuruma güvenin yeniden kazandırılması için, teknik ve idari olarak alınması gereken ne önlem varsa alınacak. ÖSYM'ye güvenin yeniden kazandırılmasını istiyoruz." dedi. Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılan tasarı doğrultusunda birçok değişiklik yapılacak.

Bakanlar Kurulu sonrası Başbakanlık merkez binada açıklama yapan Çiçek, BDP'nin ortaya attığı 'iki dil tartışmasına ilişkin de, sorumluluk sahibi olanların buna uygun davranması gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan'ın bu konuda defalarca açıklama yaptığını kaydeden Çiçek, "Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az." ifadesini kullandı. Sürekli gündemde tutulan Ermeni tasarısının da Türkiye'yi rahatsız ettiğini kaydederek, "Tasarının tepemizde bir işkence aracı olarak kullanılması doğru değil." değerlendirmesini yaptı. Beyaz Gazete - Çiçek, anayasa değişikliği çerçevesinde askerî ceza mevzuatıyla ilgili düzenleme yapıldığını, bunun YAŞ ile ilgili olmadığını da dile getirdi.

ÖSYM ALES AÇIKLANDI

180 dakika süren sınavda adaylar bir sürprizle karşılaştı.Daha önceleri sayısal ve sözel toplam 160 sorunun sorulduğu ALES'te soru sayısı 200'e çıkarıldı. Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)'deki kopya iddiaları nedeniyle Kasım ayında yapılması gereken Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), bugün yapıldı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan ALES, 63 il merkezi ile Lefkoşa ve Bişkek'te gerçekleşti. 180 dakika süren sınavda, adaylar bu defa bir sürprizle karşılaştı. Daha önceleri sayısal ve sözel toplam 160 sorunun sorulduğu ALES'te bu defa soru sayısı 200'e çıkarıldı. Sınav süresinde ise herhangi bir değişiklik olmadı. Soru başına 1.1 dakika gibi bir zaman düşerken; adaylar sorularını çözümünü sınav saati bitişine yetiştirmede sıkıntı yaşandı. Özellikle uzun paragraf soruları adayları zorladı. Adaylar sınav salonlarına alınırken, kopya ihtimaline karşı geniş güvenlik taramasından geçirildi. Cep telefonu dahil hiçbir materyalin sınav yerlerine sokulmasına izin verilmedi. Sınav sırasında adaylara iki kalem, bir silgi, bir kalem traş ile selpak verildi. ALES'e bir lisansüstü eğitimi programında öğrenim görmek isteyenler başta olmak üzere, yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atanabilmek için girmek gerekiyor. Yükseköğretim kurumlarının öğretim elemanı ihtiyacının karşılanması amacıyla lisansüstü öğrenimi görmek üzere yurt dışına gönderilecek adaylar da ALES'e girmek zorunda. ALES sonuçlarının yaklaşık bir ay sonra ÖSYM'nin internet sitesinde açıklanması bekleniyor. Sonuçlar, ayrıca posta yoluyla adaylara gönderilecek. Yapıldığı tarihten itibaren 3 yıl süreyle geçerli olacak sınav sonuçlarında, adayların sınavdan, başvurduğu lisansüstü programın puan türünde en az 55, lisans diplomasıyla doktora veya sanatta yeterlik programına başvuracaklar için 70 puan almaları gerekiyor.

ÖSYM SINAVLARI

KPSS Sonuçları,KPSS Sonuç,2010 kpss sonuçları,2011 kpss sonuçları,28 kasım 2010 kpss sonuçları,31 ekim 2010 kpss sonuçları,Çevre ve Orman Bakanlığı Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme Sonuçları,Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme Sonuçları,Devlet Personel Başkanlığı Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına 1. Yerleştirme Sonuçları,Kamu Personel Seçme Sınavı Sonuçları,Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü ile SGK Başkanlığının Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme Sonuçları,KPSS Yerleştirme Sonuçları,kpss sonuç belgesi,2011 kpss sonuçları,kpss sonucu,kpss sonuç öğrenme,kpss sonuç 2011. ÖSYM güvenlik artırıcı önlemlerin 2010/10/05 üzerinde uygulama sınavı bu sınavı başarı ile uygulanmıştır başladı. Beyaz Gazete - Sınav öncesi veya sınav sırasında bir cep telefonu ile sınava girmek için belirlenen bile muayene girmek yerine bireysel girişimleri başkası olduğunda, bir kez daha gösterdi yerinde güvenlik önlemleri.Sadece nüfus cüzdanı veya pasaport ile adayların belirlenmesinde alınan güvenlik önlemlerinin önemli bir kısmı, bu sınavın konu değil, aynı zamanda büyük bir çoğunluğu tarafından takdir edilmiştir sınav katılan adayların bazı benimseyen bir zorluk olmuştur.

ösym , kpss sonuçları,osym,2010 kpss sonuçları,2010 kpss önlisans sonuçları,ösym kpss,kpss sonuçları 2010, ÖSYM SONUÇ,kpss önlisans sonuçları 2010,2010 önlisans kpss sonuçları,kpss 2010 sonuçları,kpss 2010 önlisans sonuçları,2010 ortaöğretim kpss sonuçları,2010 kpss ortaöğretim sonuçları,kpss önlisans sonuçları,ösym kpss sonuçları 2010,28 kasım kpss sonuçları,KPSS SINAV SONUÇLARI,kpss önlisans 2010 sonuçları,önlisans kpss sonuçları,ortaöğretim kpss sonuçları 2010,osym.gov.tr,2010 kpss önlisans,kpss sınav sonuçları 2010,ortaöğretim kpss sonuçları,kpss sonuçları ortaöğretim,28 kasım kpss,kpss önlisans,KPSS ÖNLİSANS SINAV SONUÇLARI,önlisans kpss,kpss ortaöğretim sonuçları 2010,kpss ortaöğretim sonuçları

KPSS ortaöğretim sonuçları açıklandı! . 28 Kasım KPSS ortaöğretim sonuçlarını hemen öğrenebilirsiniz. 2010 KPSS ortaöğretim sonuçları tıkla öğren. ÖSYM 28 Kasım KPSS Sonuçları ortaöğretim ÖSYM 28 Kasım sonuç açıklama sistemi- sonuç öğrenin (ÖSYM 28 Kasım.gov.tr) KPSS Sonuçları sonunda ÖSYM tarafından açıklanıyor. KPSS Sonuçları ÖSYM tarafından açıklanınca aktif olan linklere tıklayarak sonuçları öğrenebilirsiniz. ÖSYM KPSS sonuçları için tıklayınız...ÖSYM KPSS Sonuçları sonunda açıklandı KPSS sonuçlarını bekleyen binlerce aday sonuçlarını buradan öğrenebilirler. KPSS sonuçları için aktif linke tıklayarak sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz

ÖSYM, 28 Kasımda yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim/Önlisans sınav sonuçlarını açıkladı. Sınava giren adaylar sonuçları ÖSYM’nin internet sitesi www.osym.gov.tr adresinden öğrenebilecek.KPSS sonuçları Açıklandı- ÖSYM KPSS sonuçları tıklayınız ÖSYM KPSS sonuçları açıklandı. ÖSYM KPSS sonuçları için tıklayınız. KPSS sonuçları açıklandı. KPSS sonuçları burada! KPSS sonuçları öğrenmek için tıklayınız. KPSS sonuçları 29 Aralık tarihinde açıklandı. İşte KPSS sonuçları