Dağ Yöresinin Teşvik Kapsamına Alınması İçin Kanun Teklifi

MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, Bursa'nın Büyükorhan, Harmancık, Keles ve Orhaneli ilçelerinin kalkınmada öncelikli yöreler arasına alınması için 17 Kasım 2008'de MHP Bursa milletvekillerinin verdiği kanun teklifinin doğrudan meclis gündemine alınması için gerekli başvuruları yaptı

MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, Bursa'nın Büyükorhan, Harmancık, Keles ve Orhaneli ilçelerinin kalkınmada öncelikli yöreler arasına alınması için 17 Kasım 2008'de MHP Bursa milletvekillerinin verdiği kanun teklifinin doğrudan meclis gündemine alınması için gerekli başvuruları yaptı.
21 Haziran 2009 yılında düzenlenen Orhaneli Karagöz Festivalinde, Üni-Dağ üyeleri, "Dağ yöresinin teşvik kapsamına alınmasını istiyoruz" yazılı pankart açmıştı. Dağ-Der yönetim kurulu üyesi olan Reşat Karış da, sosyal paylaşım sitesi facebookta yörenin teşvik kapsamına alınması için açtığı grupla büyük destek toplamış ve kısa sürede grup yaklaşık 4 bin kişiye ulaşmıştı. Bu yıl İbrahim Ayaz başkanlığında başlatılan imza kampanyasında da 10 bin imza toplandı.
Dağ-Der yönetim kurulu üyesi Reşat Karış, "Devlet Bakanımız sayın Faruk Çelik'in muhalefet milletvekiliyken yöre için vermiş olduğu kanun teklifi var zaten. Şimdi o teklifi hazır ellerinde iktidar gücü varken kanunlaştırsınlar. Necati Özensoy'a ve diğer MHP Bursa milletvekillerine yöremize göstermiş oldukları ilgiden ötürü hemşehrilerim ve şahsım adına teşekkür ediyorum" dedi.