'AB ülkelerinde Altyapı Çalışmaları' projesi Ulusal Ajans tarafından kabul edildi

Afyonkarahisar Belediyesi'nin de ortağı olduğu 'Avrupa Birliği (AB) Ülkelerinde Altyapı Çalışmaları' adlı projenin Ulusal Ajans tarafından kabul edild

Afyonkarahisar Belediyesi'nin de ortağı olduğu 'Avrupa Birliği (AB) Ülkelerinde Altyapı Çalışmaları' adlı projenin Ulusal Ajans tarafından kabul edildiği bildirildi.

Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, sözleşmesi imzalanan projenin uygulama aşaması Avrupa Birliği'nin başkenti Brüksel'de gerçekleştirilecek. Bütün masrafları AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından karşılanacak olan projenin yerel ortakları ise Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı (TÜTEV) Afyonkarahisar Şubesi, Afyonkarahisar Çevre Hizmetleri Birliği, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İnşaat Mühendisleri Odası Afyonkarahisar Temsilciliği'nden oluşuyor.

Katılımcıların yurt dışına çıkmadan önce dil eğitimi alacağı proje kapsamında yurt dışı ortağı Belçika Schearbeek Belediyesi'nin ev sahipliğinde inşaat ve çevre mühendisi, mimar teknik elemanlardan oluşan 14 kişilik heyet 2 haftalık alt yapı çalışmaları ile ilgili eğitimlere katılacak. Eğitimlerde yapılacak olan inceleme ve araştırmalar sonucunda kazanılacak tecrübe ve deneyimler Afyonkarahisar Belediyesi tarafından şehrin alt yapı çalışmalarında uygulamaya konulacak.