Alaplı'da Krize İnat Yeni İş Yerleri Açılıyor

Türkiye genelinde ekonomik krizden her sektör etkilenirken, Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde yeni iş yerleri açılmaya devam ediyor.

Alaplı'da Krize İnat Yeni İş Yerleri Açılıyor
Alaplı ilçesinde yaşanan ekonomik krize rağmen yeni işyerleri açılırken son bir yıl içinde ilçede 52 işyeri açılışı gerçekleştirildi. Alaplı'da av spor ve balık market'in açılışına katılan Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, açılan her işyerinin istihdam anlamına geldiğini söyledi.
Küresel mali krizin sürdüğü bir dönemde ilçede işyerlerinin açılışının memnunluk verici olduğunu belirten Memük, "İlçemizde işsizlik yeni iş alanlarının açılması ile önlenebilir. Dünyada var olan kriz nedeniyle herkesim sektörün etkilendiği bir dönemde bu mekanın açan Erkan ve Serkan Yılmaz kardeşleri tebrik ediyorum. Ekonomimizin canlandırılması adına daha üretken ve girişken olmalıyız. Bu anlamda işyeri sahiplerimize helal kazançlar hayırlı olsun diyorum" diye konuştu
İşyeri sahibi Erkan Yılmaz da ilçeye yeni bir işyeri kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek "İşyerimizin açılışına katılan herkese teşekkür ediyorum. Yeni işyerimiz ilçemize hayırlı olsun" dedi.
Alaplı'da rampalı çarşıda yeni bir temizlik şirketi de törenle hizmete açıldı. İşyeri açılışına AK Parti Alaplı ilçe Başkanı Faruk Çaturoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ve il genel meclis üyeleri katıldı.
Açılışta konuşan AK Parti Alaplı ilçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, ilçede temizlik alanında eksikliği hissedilen bir işyerinin açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek ilçeye hayırlı olmasını diledi.
İşyeri sahibi Ümit Yavuz da törende konuşma yaptı. İlçede, gerçek anlamda bir temizlik şirketine ihtiyaç duyulduğunu belirten Yavuz, bu durumdan hareketle şirketin hizmete girdiğini söyledi. Yavuz, " Temizlik şirketimizle birlikte ilçemizdeki tüm kurum ve kuruluşların yanı sıra esnafımıza da hizmet sunacağız. İşyerimiz ilçemize hayırlı ve olsun" dedi.