Nevşehir Valisi Sanayici Ve İşadamları İle Vedalaştı

Nevşehir Valisi Osman Aydın, Nevşehir'de görev yapmış olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyduğunu belirterek, "Kendimi Nevşehirli olarak hissediyorum ve bu güzel şehri ve insanları ömrüm boyunca unutmayacağım" dedi

Nevşehir Valisi Sanayici Ve İşadamları İle Vedalaştı
Nevşehir Valisi Osman Aydın, Nevşehir'de görev yapmış olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyduğunu belirterek, "Kendimi Nevşehirli olarak hissediyorum ve bu güzel şehri ve insanları ömrüm boyunca unutmayacağım" dedi.
Yaklaşık bir buçuk yıldır Nevşehir'de görev yapan ve geçtiğimiz günlerde yayınlanan kararname ile merkez valiliği görevine atanan Vali Osman Aydın için, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası tarafından veda yemeği düzenlendi. Kapadokya Dedeman Otel'de verilen yemeğe Vali Osman Aydın, AK Parti Nevşehir Milletvekili Rıdvan Köybaşı, Garnizon Komutanı Jan.Albay Turgay Aras, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Cumhuriyet Başsavcısı Necmettin Saygın, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, daire müdürleri, AK Parti İl Başkanı Ersan Erkut, MHP İl Başkanı Mehmet Varol ile sanayici ve iş adamları katıldı.
Veda programının açılış konuşmasını yapan Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız, Vali Osman Aydın ile Nevşehir'de görev yaptığı süre içerisinde çok uyumlu bir çalışma örneği sergilediklerini söyledi. Nevşehir'e yaptığı hizmetlerden dolayı iş adamları adına Vali Osman Aydın'a teşekkür eden Parmaksız, Aydın'a bundan sonraki yaşamında başarılar diledi.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'de, Vali Osman Aydın'ın tecrübesiyle Nevşehir'e çok şeyler kattığını belirterek; "Devlet adamları zor yetişiyor. İnisiyatif kullanabilen, hayatında edindiği tecrübeleri insanlar ile kullanabilen, paylaşabilen, bunu abilik vasfıyla insanlarla paylaşabilen kişiler zor yetişiyor. Bu özellikleri tamamı sayın valimiz Osman Aydın'da mevcuttu. Biz kendisine 'abimiz' diye hitap ediyorduk ve tecrübelerinden fazlasıyla istifade ettik. Daha öncesinden böyle bir abiyle çalışmamış olmamız büyük bir kayıpmış. Her güzellik bir gün geliyor sona eriyor" dedi.
Vali Osman Aydın'ın sevecen ve yol gösterici özelliklerinin yanı sıra babacan tavırları ile tüm Nevşehirlilerin sevgisini kazandığını kaydeden AK Parti Nevşehir Milletvekili Rıdvan Köybaşı ise, Aydın'ın idarecilikteki tecrübesiyle bir çok önemli hizmete katkı sağladığını ifade etti. Köybaşı; "Bizler kendisinin tecrübesinden, birikimlerinden fazlasıyla istifade ettik. Valimizde Nevşehir'in bir adım öne gidebilmesi, Nevşehir'de bir taş üzerine taş koyulabilmesi adına tüm kuruluşlarla ve bizlerle el ele, omuz omuza oldu. Kendisinden Allah razı olsun. İnşallah bundan sonraki hayatında yolu ve bahtı açık olur. Bizlere hakkını helal etmesini istiyoruz" diye konuştu.
Cumhuriyet Başsavcısı Necmettin Saygın'da, Vali Osman Aydın'ın Nevşehir'de kısa bir süre görev yapmasına karşın Nevşehir halkının yanı sıra yöneticilerin kalbinde büyük bir yer edindiğini söyledi. Saygın; "Kendisiyle özel ilişkilerimizde bir abi-kardeş ilişkisinde bulundum. Resmi ilişkilerimizde ise son derece seviyeli bir ilişkimiz oldu. Hukukçu yönünün de olması nedeniyle hukukun üstünlüğüne olan inancı, demokrasiye olan inancı her zaman kendisiyle çok büyük ortak noktalarda birleşmemize vesile oldu. Nevşehir halkına hem idari hem de yargısal açıdan hizmet etmek, adaletin tecellisini sağlamak için elimizden geleni yapma konusunda sayın valimizin çok büyük desteklerini gördük.Babacan tavrı ve güler yüzü ile her zaman aklımızda kalacak" dedi.
Son olarak konuşan Vali Osman Aydın ise zaman zaman duygusal anlar yaşadı. Nevşehir'e ve Nevşehir halkına veda etmenin kendisi için çok zor olduğunu belirten Vali Aydın, Nevşehir'i ömrü boyunca unutamayacağını vurguladı. Aydın, "Türkiye'nin bir çok değişik yerinde görev yaptım. 38 yıldır meslek hayatımın içerisindeyim. Bu dönem içerisinde mesleğin başlangıcından en yüksek zirvesine kadar görev yaptım. Bunun için gerek devletimize gerekse milletimize şükranlarımız var. Tabi ki her başlangıcın bir sonu vardır, her doğan sona erişecektir. Buradaki hizmet süremde Allah nasip ederse bir kaç gün sonra bitecek. Tabi ki gönül arzu eder ki biraz daha fazla kalalım. Acaba bundan sonra hayırlı olan kalmak mıdır yoksa gitmekmidir? Bunun takdiri tabi ki bizim elimizde değil. Bu nedenle takdirden öte, nasipten öte hiçbir şey olmaz. Hepimiz kadere inanan insanlarız. Nevşehir'e gelmekten ve bu şehirde görev yapmaktan büyük mutluluk duymaktayım. Bu şehre gelmeseydim böylesine güzel insanları tanımayacaktım. Ne mutlu ki bu güzel şehirde, dünyada eşi benzeri olmayan bu güzel yörede mesleki hayatımı noktalıyorum. Bu benim için büyük bir onur. Nevşehir her zaman hayatımda özel bir yer alacak. Çünkü aktif mesleki hayatımı burada sonlandırıyorum. Her zaman ve her yerde kapım ve gönlümüz Nevşehirlilere açık. Kabul etseniz de etmeseniz de kendimi Nevşehirli hissediyor ve o duyguları yaşıyorum. Bana yardım ve desteklerinden dolayı tüm mesai arkadaşlarıma ve Nevşehirlilere teşekkür ediyorum. Bana hakkınızı helal etmenizi istiyorum, benden yana helal olsun" dedi.
Konuşmaların ardından Vali Osman Aydın'a, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Cumhuriyet Başsavcısı Necmettin Saygın, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif Parmaksız, Ticaret Borsası Başkanı Tuncer Gök ve AK Parti İl Başkanı Ersan Erkut tarafından çeşitli hediyeler verildi.