Hrant Dink'in Mahallesinde Aşure Geleneği Sürdürüldü

Agos Gazetesi'nin genel yayın yönetmeni iken uğradığı saldırıda öldürülen Ermeni asıllı Hrant Dink'in Malatya'daki dünyaya geldiği baba evinin bulunduğu Salköprü Mahallesindeki geleneksel hale getirilen Aşure ikramı bu yıl sürdürüldü

Agos Gazetesi'nin genel yayın yönetmeni iken uğradığı saldırıda öldürülen Ermeni asıllı Hrant Dink'in Malatya'daki dünyaya geldiği baba evinin bulunduğu Salköprü Mahallesindeki geleneksel hale getirilen Aşure ikramı bu yıl sürdürüldü.
Salköprü Mahalle Muhtarı Mehmet Dönmez, her yıl geleneksel olarak organize ettiği Aşure Günü, Buğday Pazarı'nda gerçekleştirildi. Aşure Gününe, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Malatya Belediyesi eski başkanı Cemal Akın, MHP ve BBP'li il yöneticileri, muhtarlar, esnaflar ve mahalle sakinleri katıldılar.
Yaklaşık 4 bin kişiye aşure ikram edilirken, organizasyonu yapan Salköprü Mahalle Muhtarı Mehmet dönmez, bu geleneği her yıl sürdüreceklerini söyledi.
MESOB Başkanı Şevket Keskin ise, önemli dini günlerin kimsenin tekelinde olmadığını söyleyerek, Malatya'da güzel bir birlik ve beraberliğin sağlandığını ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.