Van'da CHP'lilere yumurtalı saldırı davası görüldü

CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu 8 kişiye yönelik yumurtalı saldırının sanıklar

CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu 8 kişiye yönelik yumurtalı saldırının sanıkları, ilk kez hakim karşısına çıktı.Mahkeme, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 27 Nisan 2011 tarihine erteledi.

Van 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya, yumurtalı saldırıya uğrayan Baykal ve Kılıçdaroğlu ile CHP milletvekillerinden Mehmet Sevigen, Ali Rıza Ertemur, Şevket Köse, Hulusi Güven, Yılmaz Ateş, Ensar Öğüt ve Enis Tutuncu katılmazken, duruşmada sanık olarak yargılanan ve AK Parti Van İl Başkan Yardımcısı Arslan Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 16 sanıktan 14'ü hazır bulundu. Deniz Baykal ve arkadaşlarını CHP Van İl Başkanı Halil Kartal temsil ederken, AK Parti Van İl Başkan Yardımcısı Yılmaz ile arkadaşlarını da AK Parti Van İl Başkan Yardımcısı Zahir Soğanda savundu.

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Aslan ile Taha Çoban ve Cahit Kiraz'ın, 'görevli memura hakaret' ve 'suç işlemeye tahrik etmek', diğer tüm sanıkların ise 'görevli memura hakaret' suçundan yargılandığı davada, yapılan kimlik tespitinin ardından hazırlanan 2 sayfalık iddianame okundu. Kimlik tespitinin ardından savunmaları alınan tüm sanıklar, iddia edilen suçu kabul etmedi. Yaklaşık 4 saat süren duruşmaya gelmeyen İslam Akbaş ve Enis Acar'ın zorla mahkemeye çıkarılmasına karar veren mahkeme, bazı mağdurların talimatla ifadelerinin alınmasını kararlaştırdı.

Duruşma çıkışında adliye önünde açıklama yapan CHP İl Başkanı Halil Kartal, mülki ve adli mercilerin dava açtığını Diyarbakır'da verilen emsal karar olduğunu söyledi.