Cumhuriyet'e molotof, Ergenekon ile birleştirildi

CUMHURİYET Gazetesine molotof kokteyli atılması olayına ilişkin 6'sı tutuklu 7 sanığın yargılandığı dava,...


CUMHURİYET Gazetesine molotof kokteyli atılması olayına ilişkin 6'sı tutuklu 7 sanığın yargılandığı dava, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasıyla birleştirildi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Boğaç Kaan Murathan, Bedirhan Şinal, Bayram Demir, Seyhun Zaim, Bora Ballı ile tutuksuz sanık Murat Aplak katıldı. Duruşmada Mahkeme Başkanı, Ergenekon davasının görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nden gelen CD'nin incelendiğini tutanağa geçirdi.

SAVCI: ERGENEKON İLE BİRLEŞTİRİLSİN

Duruşmada görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Nuri Ahmet Saraç, gerek İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dosya içeriği ve kapsamı, yargılamaya konu olan Ergenekon terör örgütü davası ile Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik saldırının bağlantılı olduğunu belirtti. Cumhuriyet Gazetesi'ne molotof atılmasına ilişkin dosyada, iddianamenin içeriği, vasıflandırılması, suç tiplemesi ve iddia olunan eylemlerle her iki dava dosyasının arasında fiili ve hukuki irtibat olduğunu kaydeden Savcı Saraç, delillerin birbirini, sanıkların beyanları ile birlikte etkileme ihtimali gözetilerek her iki dosyanın birleştirilmesini talep etti. Savcının talebine karşı diyecekleri sorulan avukatlar da iki davanın birleştirilmemesini istedi.

SANIK BOĞAÇ: BEN KİMSENİN ADAMI DEĞİLİM

Tutuklu sanık Boğaç Kaan Murathan, 2 yıldır süren tutukluluk nedeniyle perişan halde olduğunu belirterek, "Benim siyasi bir kariyerim yok. Kendi kendime bir insanım. Neden bu bana yapılıyor, neden yatıyorum? Ortada bir terör örgütü varsa Bedirhan Şinal'in arkasındadır. Ben kimsenin adamı değilim" dedi.

MAHKEME ERGENEKON İLE BİRLEŞTİRDİ

Talebe karşı kararını açıklayan Mahkeme Heyeti, Cumhuriyet Gazetesi'ne molotof atılması davasındaki sanıkların iddia konusu Ergenekon terör örgütünün amaçları doğrultusunda atılı eylemleri işledikleri, Ergenekon terör örgütüne yardım ettikleri iddiası ile yargılandıklarını hatırlattı. Ergenekon terör örgütü ile ilgili olarak İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılama yapıldığını belirten Mahkeme Heyeti, delillerin daha sıhhatli ve doğru takdir edilmesi, yargılama birliğinin sağlanması, iddia konusu Ergenekon terör örgütü ile ilgili tüm delillerin İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin dosyasında toplanmış olması hususlarını dikkate alarak iki davanın birleştirilmesine karar verdi. Yargılamaya İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilmesine hükmeden mahkeme sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.