Adıyaman'daki Dağ Keçilerinin Envanter Çalışmaları Başlıyor

Adıyaman'da yapılacak olan dağ keçilerinin envanter çalışmalarına 5 ilden gelen toplam 19 kişi katılacak.

Her yıl Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen envanter çalışmaları öncesinde uzmanlar tarafından envanter çalışmalarını yerinde tatbik edecek olan kişilere eğitim verildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Yaban Hayatı Koruma Daire Başkanlığı'ndan gelen teknik elemanlar Can Demirci ve Bünyamin Altun tarafından polisevinde envanter çalışmalarını yerinde görecek olan personele eğitim verildi. Osmaniye, Hatay, Bitlis, Bingöl ve Tunceli Çevre Orman İl Müdürlüklerinde görevli
toplam 19 personelin katıldığı eğitimlerde envanter çalışmaları hakkında pratik bilgiler verilirken, aynı kişiler envanter çalışmalarını yerinde tatbik edecek.
Çevre ve Orman İl Müdürü Harun Dindar, Adıyaman'da 15 bölgede dağ keçisi olduğu ve geçen yıl yapılan envanter çalışmasında dağ keçisi sayısının bin 835 olarak belirlendiğini belirterek, bu yıl bu sayının artacağına işaret etti.
Eğitimlere katılan kişilerin envanter çalışmalarını kendi illerinde uygulayacağına dikkat çeken Harun Dindar, envanter çalışmalarının yaklaşık 6 gün süreceğini söyledi.
Dindar, Adıyaman'da envanter çalışmalarının en iyi şekilde yapıldığını belirterek, etkin koruma ve duyarlı vatandaşlar sayesinde dağ keçisi sayısının her geçen yıl arttığını dile getirdi.