Görele Nüfus Müdürlüğü'nden T.c. Kimlik Numarası Uyarısı

Giresun'un Görele ilçesi Nüfus Müdürü Yunus Nadi Öner, T.C. kimlik numarası olmayan vatandaşları nüfus cüzdanlarını değiştirmeleri konusunda uyardı.

Görele İlçe Nüfus Müdürü Yunus Nadi Öner, İlçede yapılan çalışmalarda yaklaşık bin kişinin T.C. kimlik numarasız nüfus cüzdanı taşıdığının tespit edildiğini belirtti. Nüfus Müdürü Öner, vatandaşların kamu kurum ve kuruluşlarındaki bütün işlemlerde T.C. kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı ibraz etme zorunluluğu olduğunu ifade etti.
T.C. kimlik numarası olmayan vatandaşların ilgili nüfus müdürlüklerine başvurarak nüfus cüzdanlarını yenilemesinin gerektiğini kaydeden Nüfus Müdürü Öner, "Bakanlığımız yeni yaptığı bir çalışma ile Nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası olmayan kişilerin tespit edildiği bildirilmiştir. 01 Aralık 2010 tarihi itibari ile ilçemizde ikamet eden yaklaşık bin kişinin üzerindeki vatandaşımızın T.C. kimlik numarasız nüfus cüzdanı taşıdığı tespit edilmiştir. T.C. kimlik numaralarının verilmesinden bu yana 10 yıl geçmesine rağmen bu rakam ilçemizin nüfus sayısına göre il ve ilçelerle kıyaslandığında çok fazladır. Artık vatandaşlarımızın kişisel sorumluluklarını yerine getirmelerini ve T.C. kimlik numarası olmayan bin vatandaşımızın nüfus cüzdanlarını bir an önce değiştirmelerini istiyoruz" dedi.