Vedat İnceefe: Antrenörlük kariyerime iyi bir yerden başladım

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup Takımı Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Vedat İnceefe, antrenörlük kariyerine iyi bir yerden başladığını düşündüğünü söy

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup Takımı Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Vedat İnceefe, antrenörlük kariyerine iyi bir yerden başladığını düşündüğünü söyledi.

Türkiye 2. Ligi'nde oynarken zamanın Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim tarafından A Milli Takım'a çağırılan, Galatasaray'ın UEFA Kupasını kazanan kadrosunda yer alan Vedat İnceefe, ayak kırılması sonucu tamamladığı futbolculuk yaşamının ardından Yeni Malatyaspor'daki ilk hocalık tecrübesinin antrenörlük kariyeri açısından iyi bir başlangıç olduğunu ifade etti.

Kulüp yönetiminin her anlamda desteğini arkasında hissettiğini belirten İnceefe, "Antrenörlük kariyeri anlamında iyi bir yerden başladığıma inanıyorum. Kulüp başkanımızın bana verdiği yetki, bir antrenörün arayıp da bulamadığı bir ortamdır. Ben doğru yerde olduğuma inanıyorum.'' diyerek şöyle konuştu:

''Tesis anlamında bakıldığında güzel bir çalışma ortamı var. Yeni tesislerimiz yapılıyor. Kısmetse bir dahaki sezonda orayı kullanacağız. Her türlü imkanımız var. Bir onikinci adam olan taraftar desteğine ihtiyacımız var. Tek eksiğimiz bu. Zor maçlarda taraftar desteğine çok ihtiyacımız oluyor. Ben onları da anlıyorum. Hemen her şeyin bir anda değişmesi beklenemez. Biz başarılar kazandıkça onlarda tribünlere geleceklerdir. Takımın iyi yolda göstereceğiz. Bu takımın play-off a kalacağını göstermek için buradayız.''

İyi bir teknik ve futbolcu ekibine sahip olduğunu belirten genç antrenör, "Futbolcularımız tek tek bireysel yetenekleriyle ele alındığında kaliteleri ortadadır. Hepsinin mevkilerinde başarılı oyuncular. Bu zamana kadar, başarılı kadrodan tam bir takım oluşturamadığımız için sıkıntı yaşadık. Devre arasını da bu yüzden iple çekiyoruz. Takım olma yetilerini orada kazandırmayı planlıyoruz. 23 Aralık'ta toplanıp Antalya'da iyi bir kamp dönemi geçirmeyi düşünüyoruz." diye konuştu.

Transfer çalışmalarına da değinen İnceefe, "İkinci yarı için bir kaç transfer yapacağız. Bunda ince eleyip sık dokuyacağız. Devre arasında iyi bir futbolcu transfer edilemez.'' diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

''Transfer konusunda tek dayanak noktası, kulübünden alacaklı olan, parasını alamayanları satın alabilmek mümkün. Zor bir transfer dönemi olacak. Bu tür futbolculardan en iyilerini seçerek devre arası kampına katmak istiyoruz. Onları da bu arada takıma adapte ederek takım ruhunu oluşturmak istiyoruz. Takımı şahlandıracağız."