Avustralya'da Türkler "Ayna'ya bakacak"

İstanbul Kültür Ve Sanat Merkezi ve Melbourne Genç İşadamları Derneği'nin (MYBA) ortaklaşa düzenlediği 'Anadolu Kültür ve Sanat Festivali' bu sene 2

İstanbul Kültür Ve Sanat Merkezi ve Melbourne Genç İşadamları Derneği'nin (MYBA) ortaklaşa düzenlediği 'Anadolu Kültür ve Sanat Festivali' bu sene 26 ve 27 Şubat tarihlerinde yine Docklands'de gerçekleşecek. Serenity (Huzur) Receptionda basın toplantısı düzenleyen Festival Komitesi, "Tüm Melbourne Aynaya Bakmalı' sloganı ile festivalin Anadolu medeniyetlerinin bir aynası olduğunu söyledi.

Basın Sorumlusu Yavuz Aşık yaptığı açıklamada geçen yıl başarılı geçen festivalin ardından bu sene yeni sürprizlerle festivale hazırlandıklarını belirtti. Yavuz Aşık, bu seneki festivale Türkiye'nin tanınmış sanatçılarından Ayna grubu ve Ertuğrul Erkişi'nin konserleriyle eşlik edeceklerini belirtirken, Ekmek Teknesi'nin Herodot Cevdet'i olarak tanınan dizi oyuncusu Hasan Kaçan'ın da festivalde hazır bulunacağını söyledi.

Sanatçıların 25 Şubat'ta düzenlenecek olan Türkçe Olimpiyatlarına jüri üyesi olarak katılacaklara da belirtti. Komite tarafından yapılan açıklamada Bursa'dan özel Kılıç Kalkan ekibini geleceği ve festival Boyunca Osmanlı - Türk mutfağından örnekler ile Urfa sıra gecelerinin düzenleneceğini duyuruldu.

Anadolu Kültürünü Avustralya'ya taşımak istediklerini söyleyen komite üyeleri bu bağlamda Ebru - Hat sanatından, halı dokuma kültürüne kadar birçok sürpriz aktivitenin 2 gün sürecek festival boyunca hazır olacağı söylendi.