Afyonkarahisar Valiliği'ne İrfan Balkanlıoğlu atandı, İmga, merkeze alındı

Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan valiler kararnamesiyle merkeze alındı. Resmi Gazete'de yayımlanan at

Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan valiler kararnamesiyle merkeze alındı. Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararnamesine göre, Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu da Afyonkarahisar valisi olarak atandı. 1960 Çorum-Sungurlu doğumlu olan İrfan Balkanlıoğlu, 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden iyi derece ile mezun oldu. Bir yıl hakim adaylığı yaptı. 1985 yılında naklen atandığı Kırklareli kaymakam adaylığından sonra İpsala ve Ulus Kaymakam Vekilliği görevinde bulundu. Daha sonra sırasıyla Kütahya-Aslanapa, Muş-Malazgirt, Erzincan-Refahiye, Balıkesir-Sındırgı, Edirne-Uzunköprü, İstanbul-Bağcılar ilçelerinde görev yaptı.

81 il valisinin kendi illerinden teklif ettiği adaylar arasından yılın idarecisi seçilerek kendisine 10 Ocak 2005 Türk İdareciler Gününde 'Vali Galip Demirel Başarı Ödülü' verildi. 5 Şubat 2005 tarihli İçişleri Bakanlığı onayı ile başarılı çalışmaları gerekçe gösterilerek 657/123 sayılı Devlet Memurları Kanunu gereğince Bakan imzalı bir aylık tutarında ödül aldı. 27 Haziran 2005 tarihinde yaptığı örnek çalışmalar konusunda Bakanlar Kurulu'nun çağrısı üzerine kabine üyelerine Bakanlar Kurulu'nda brifing verdi. Balkanlıoğlu, 18 Aralık 2007'de Bölgöl Valisi olarak göreve başladı. 1989-1990 yıllarında ABD'de incelemelerde bulunan ve lisan eğitimi alan İrfan Balkanlıoğlu evli ve 2 çocuk babası.