Gökçek'e Kazakistan'dan dostluk madalyası (2)

Kazakistan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i Dostluk Devlet Madalyası ile onurlandırdı. Gökçek, "Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan

Kazakistan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i Dostluk Devlet Madalyası ile onurlandırdı. Gökçek, "Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev gibi ülkesini uçuran efsane bir liderin bu devlet madalyasını bize layık görmüş olması mutluluk vericidir. Bu göğsümde gururla taşıyacağım bir madalyadır." dedi.

Kazakistan Cumhuriyeti tarafından halklar arasındaki barışı, dostluğu ve işbirliğini güçlendirme konusunda emeği geçenlere verilen büyük ödül, Büyükşehir Belediyesi Başkanlık makamında düzenlenen bir törenle Kazakistan Büyükelçisi Zhanseit Tuimebayev tarafından Başkan Melih Gökçek'e takdim edildi. Törende konuşan Başkan Gökçek, böylesine önemli bir madalyanın kendisine layık görülmesinden dolayı Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev'e teşekkür etti.

Gökçek şunları söyledi: "Ülkesi için yaptıkları ile bir efsane lider olan sayın Nazarbayev'in bu önemli nişanı bana layık görmesine çok sevindim. Ben kendilerine şükranlarımı, Kazak halkına da sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Kazakistan demek eşittir Türkiye ile kardeşlik demektir. Tescilli olan bu kardeşlik, bu madalya ile gönüllerimizde de tescil edilmiş oldu. Bu önemli madalyayı her zaman gururla göğsümde taşıyacağım."

Gökçek'e Kazakistan Cumhuriyeti "Dostluk Madalyası"nı takdim eden Büyükelçi Zhanseit Tuimebayev, bu madalyanın Kazakistan Cumhuriyeti'nin bağımsızlık günü olan 16 Aralık tarihinde yapılacak kutlamalardan önce, her sene "devlet nişanı" olarak verildiğini belirtti. Tuimebayev, "Bu nişan, Kazakistan ile işbirliği konusunda büyük emekler veren dostlarımız için veriliyor." ifadesini kullandı.

"Değerli kardeşimiz Melih Gökçek'in Kazakistan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için yaptığı büyük katkılardan dolayı Kazakistan Cumhuriyeti Devlet Dostluk Madalyası'nı, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev adına takdim etmekten büyük mutluluk duyuyorum" diyen Büyükelçi Tuimebayev, "Kazakistan tarafından yapılan pek çok etkinliğe Sayın Belediye Başkanı Melih Gökçek'in katıldığını, gerekli desteği esirgemediğini dile getirmek istiyorum. Aynı zamanda Ankara ve Astana arasındaki manevi bağların sürmeye devam ettiği de bunun bir göstergesidir." şeklinde ifade etti.

Tarihi ve kültürel olarak, Kazakistan ve Türkiye arasındaki siyasi, ekonomik, kültürel, askeri ve ticari ilişkilerin yıldan yıla büyük gelişmeler gösterdiğine değinen Büyükelçi Tuimebayev daha sonra şunları söyledi: "Bugünlerde Kazakistan ve Türkiye Asya kıtasında stratejik bir güce sahip önemli ve büyük devletlerdir. Geçen 19 yıl içinde kardeş iki ülke arasında ilişkiler ivme kazanmış, Kazakistan ve Türkiye arasındaki ilişkiler BM, Ekonomik İşbirliği Örgütü, İslam Konferansı Örgütü gibi uluslar arası politikalarla da etkin konuma gelmiştir. Ülkelerimizin güçlü dayanağı Türk dünyasıdır. Tarihte Türkçe dili konuşan halkların birliğini hayata geçirmek ve bu amaçla Türk devletleri arasında iki devlet birleşerek önemli çalışmalar gerçekleştirdi. Tarihte ilk defa Türk Dili Konuşanlar İşbirliği Konseyi, Parlamenterler Asamblesi, Türk Dünyası Akademisi kuruldu. Kazakistan Türkiye ilişkilerinin en üst düzeyde gerçekleşmesine, stratejik ortaklık düzeyine çıkarılmasına, iki devlet arasında olumlu gelişmelerde Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin büyük katkıları olduğunu vurgulamak gerekir."