Sonat: Hedefimiz Olimpiyat Oyunları'na katılmak

2011 Kadınlar Avrupa Şampiyonası grup kuralarını değerlendiren TBF Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat, hedefi Olimpiyat ba

2011 Kadınlar Avrupa Şampiyonası grup kuralarını değerlendiren TBF Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat, hedefi Olimpiyat barajını aşmak olarak gösterdi.

A Grubu'nda Rusya, Slovakya ve Litvanya ile eşleşen A Milli Kadın Takım'da TBF Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat, "En kuvvetli gruplardan birisinde yer alıyoruz ama tabii ki Avrupa Şampiyonası'na katılan takımların birbirlerinden üstünlükleri yok. Buradaki hedeflerimizden bir şaşma olamaz. Kuvvetli bir grupta da oynasak, ilk amacımız gruptan çıkıp diğer grupta da iyi sonuçlar alarak finale gitmek olacak." dedi.

Rakipleri tanıdıklarını kaydeden Sonat, "Avrupa'nın en kuvvetli liglerinden birine sahibiz. Milli takım oyuncularımız da Kadınlar Euroleague'de mücadele ediyorlar. Onların Milli Takım'a diri ve iyi bir şekilde katılmaları lazım. Kadınlar Avrupa Şampiyonası, ligin hemen sonrasında oynanacak. Takımın fiziksel durumu, buradaki başarıyı etkileyecektir ama bunun da hedeflerimiz üstünde bir etkisi olmayacak. Zorlu bir grupta da olsak Olimpiyat Oyunları'na katılabileceğimiz bir derece almak istiyoruz." diye konuştu.

A Milli Kadın Takım Menajeri Canan Erdoğan ise, "Çok zor bir grupta yer alıyoruz. Hem kendi grubumuz hem de yan grubumuzda zorlu takımlar bulunuyor. Dünya ikincisi ve dördüncüsü takımlar var. Rusya ve Litvanya, 2009 yılındaki şampiyonada da grubumuzda vardı. En büyük dezavantajımız Avrupa Şampiyonası'nın haziranda olması. Bu durum burada da en çok eleştirilen konuydu. Yoğun bir programın ardından basketbola doymuş oyunculara sakatlıklar da eklenince yapacak fazla bir şey kalmıyor. Sakatlıklara bağlı olarak, şimdiden kesin bir şey söylemek şimdiden zor. Ancak zorlu bir süreç olacak. Ama hedefleri olan bir takım olduğumuz için bu takımlarla ne zaman oynarsak oynayalım fark etmez. Takımımıza güveniyoruz." açıklamasında bulundu.