Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ), 'Teknopark' kuruyor

Namık Kemal Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknopark) Kurucu Heyeti'nin oluşturulmasına ilişkin protokol, 8 Aralık 2010 tarihinde NKÜ Sena

Namık Kemal Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknopark) Kurucu Heyeti'nin oluşturulmasına ilişkin protokol, 8 Aralık 2010 tarihinde NKÜ Senato Salonu'nda imzalandı. Tekirdağ ve Çorlu'da kurulacak teknoparklarda, öğretim elemanları sanayicilerle birlikte ortak projeler geliştirecek. Teknepark'ta tarım, sanayi, turizm, enerji, çevre ve hizmetler sektöründe işbirliği projelerini geliştirme, inovasyonu arttırma, bölgedeki rekabeti, girişimciliği ve verimliliği artırmaya yönelik çalışmalar yapılacak.

NKÜ Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü, ''Üniversite olarak, özellikle üzerinde hassasiyetle durduğumuz üniversite-sanayi işbirliği konusunda bir hayalimizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Üniversite-sanayi işbirliği çalışmaları, Teknoloji Geliştirme Bölgesi ile taçlandırıldığı zaman esas anlamını kazanacaktır. Namık Kemal Üniversitesi Teknopark'ının kurulması, kurumsal anlamda bir gelişmedir. Türkiye'nin 7. Büyük sanayi bölgesinde bulunuyoruz. Bu bölgede üniversite-sanayi işbirliği ilişkilerini geliştirmek, AR-GE çalışmalarını başlatmak, bilim ve teknoloji üretmek üzere bu adımların atılmasına büyük önem veriyoruz." dedi.

Toplantıya Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Rektör Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yurdanur, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özlem Yemişçi, Tekirdağ Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sarı, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Rahmi Yılmaz, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Saim Buyruk, Çerkezköy Sanayiciler Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Gayretli, Trakya Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Ünal, Tekirdağ KOSGEB Hizmetler Merkez Müdürü Ali Vasfi Eskicioğlu, Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Canbulat, Tekirdağ Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Özadalı, Trakya Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Sekreteri Soner Şaşmaz, Tekirdağ Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Sekreteri Yunus Emre Pektanır ve Üniversite-Sanayi İşbirliği Koordinatörü Öğr. Gör. Filiz Öner katıldı.