Edirne'de Roman açılımının bir yılı değerlendirildi

Edirne'de toplanan Trakya Romanlar Dernekleri Platformu roman açılımının birinci yılını değerlendirdi.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO)'nda ger

Edirne'de toplanan Trakya Romanlar Dernekleri Platformu roman açılımının birinci yılını değerlendirdi.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO)'nda gerçekleştirilen toplantıya Edirne Valisi Gökhan Sözer, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, vali yardımcıları Abdullah Arslaner ve Dr. Ayhan Özkan, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Demirci katıldı.

Edirne Valisi Gökhan Sözer, romanların iki öncelikli sorunu bulunduğunu, bunlardan birisinin konut, ikincisinin ise düzenli bir iş olduğunu söyledi.

Sosyal güvenlik kapsamı dışında olan tüm vatandaşlar gibi romanların da sosyal yardımlaşma kurumları ve vakıfların yardımları ve yeşil kartla desteklendiğini belirten Sözer, "Ama bunlar bir sosyal güvenlik şemsiyesi altında bulunan, düzenli iş sahibi olan, sağlık ve nitelikli konutta yaşayan insan standardını elbette bu hemşehrilerimize sağlayamıyor. Bana göre en öncelikli iki sorun kentsel dönüşümle sağlıklı bir konuta ulaşabilmek, iş ve meslek diye sayılabilecek güzel bir işe girme ve gelire sahip olabilmektedir. Bu iki sorunu bu dönüşümü sağlayabilirsek, diğer sağlık, eğitim ve sosyal dezavantajlı durumları da çözebileceğini hep birlikte görebiliriz." dedi.

Konut yapmanın zaman alan bir konu olduğunu vurgulayan Sözer, "Hem de burada ifade edilen rakamlar kendileri için oransal olarak büyük rakamlardır. Trakya ve Edirne için büyük orandaki rakamlara konut, iş, eğitim, sağlık olarak ulaşmak bir zaman alacaktır. Ama bu hiçbir şekilde bizi bunu yapmakta ve gerçekleştirmekte çaba göstermekten alıkoymayacaktır." açıklamasını yaptı.

Edirne Romanlar Derneği (ED-ROM) Başkanı Erdinç Çekiç ise hükümet tarafından başlatılan roman çalıştayının birinci yılını değerlendirmek için toplandıklarını söyledi. Çekiç, şöyle dedi:

"Trakya Roman Dernekleri Platformu işbirliği ile bir yılın değerlendirmesini yapabilmek, bir yıl içerisindeki sürecin neleri değiştirdiğini öğrenebilmek, olumlu ve olumsuz gelişmeleri tartışabilmek için bir çalışma yürüttük. Bu çalışma kapsamında bugün 15 derneğimiz ve bürokrat ve belediye başkanlarının katılımı ile güzel bir çalışma yaptık. Burada bir sonuç beklemiyoruz. Somut taleplerle sorunlarımızı çözmeye çalışıyoruz. Çünkü bugüne kadar bir yıl içerisinde sorunlarımızı somut olarak ortaya koyan bir çalışma yapamadık. Trakya'da bunu yapabilmek için çalışıyoruz. Hükümete; kısa, orta ve uzun vadede sorunlarımız şudur diye beklentilerimizi iletmek istiyoruz."