Kemal Türkler davası zaman aşımından düştü

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, DİSK genel başkanlarından Kemal Türkler'in öldürülmesine ilişkin Ünal Osmanağaoğlu'nun yargılandığı davanın zaman aşı

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, DİSK genel başkanlarından Kemal Türkler'in öldürülmesine ilişkin Ünal Osmanağaoğlu'nun yargılandığı davanın zaman aşımı süresinin dolduğunu belirterek, davanın ortadan kaldırılmasına karar verdi. Karara büyük tepki gösteren Türklerin yakınları, avukatları ve DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, mahkemenin siyasi bir karar aldığını belirterek Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracaklarını belirti.

Kararın açıklanmasının ardından gerginliklerin yaşandığı salondan çıkan davayı takip edenler, Bakırköy Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Öldürülen eski DİSK Başkanı Türkler'in kızı Nilgün Soydan Türkler, alınan bu kararın büyük talihsizlik olduğunu belirtti. Türkler, "Bu kararla benim babamın adını unutturamayacaklar. Karar tamamen haksızdır. Devletin kendisi babamı öldürdü ve yine kendi tetikçisini akladı. Davanın düşmesi bizi yıldırmayacaktır. Biz AYİM'e gideceğiz." dedi.

Karara sert tepki gösteren DİSK Başkanı Süleyman Çelebi ise, kararın tamamen siyasi olarak alınmış olduğunu ve vicdanen kabul edilemez olduğunu dile getirdi. Çelebi, "Bu karar tamamen siyasi olarak alınmış bir karardır. Şimdi ben merak ediyorum bu kararı alan hakimler vicdanen nasıl rahat olacaklar doğrusu çok merak ediyorum. Biz bu kararı AYİM'e götüreceğiz. Ve eminim orada hakkımızı alacağız. " diye konuştu.

Adliye önünde toplanan kalabalık, bir müddet slogan attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.