HAS Parti GİK üyesi Yalçın Pehlivanoğlu: Balyozcu değil, balyoz mağduruyum

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Emekli Tümgeneral Yalçın Pehlivanoğlu, hakkında çıkarılan 'Balyozcu paşa' şöylentilerin

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Emekli Tümgeneral Yalçın Pehlivanoğlu, hakkında çıkarılan 'Balyozcu paşa' şöylentilerine tepki gösterdi. Bazı internet sitelerinde hakkında 'Balyozcu Paşa' ve 'Erbakan'ın ekibinden' gibi ifadeler kullanılarak haberler yapılmasını anlamakta güçlük çektiğini belirten Pehlivanoğlu, "Balyozcu değil, balyoz mağduruyum." dedi.

Söz konusu haberlerin 28 Kasım 2010 günü yapılan kongrede HAS Parti'ye katılmasından sonra yapılmasının anlamlı olduğunun altını çizen Pehlivanoğlu, "Ancak bendeniz ne Balyozcu paşayım ne de Erbakan'ın ekibinde bulundum. Niçin böyle davranıldı bilemiyorum ama bu haberlerde bazı bilgiler çarpıtılmıştır." açıklamasında bulundu.

Pehlivanoğlu, "Kamuoyunda 'Balyoz Darbe Planı' diye bilinen ve şu anda devam eden bir dava dosyasında adım 'Balyozcuların fişlediği generaller' listesinde geçmektedir. Bu durumu da basından öğrendim. İsmimin karşısına bazı (+) ve (-) işaretlerinin konulmasının yanında 'Erbakan'ın ekibinden, Mehmet Bekaroğlu'nun dayısının oğludur' diye yazılmış." ifadelerini kullandı.

Görüldüğü gibi bu durumda 'Balyozcu' değil, Balyoz mağduru oluyorum." diyen Pehlivanoğlu şunları kaydetti: "35 yılı aşkın bir süre askerlik yaptıktan sonra 2005 yılında emekli oldum. Hayatımın hiç döneminde hesap veremeyeceğim bir şey yapmadım. İnsanların güvensizliği ve umutsuzluğu beni siyasete girmeye zorladı. Halkın Sesi Partisi'nin kuruluş bildirgesini okuduktan sonra, son zamanlarda izlediğim ve takdir ettiğim Numan Kurtulmuş'la birlikte siyaset yapmaya karar verdim. Ben de insanın biricikliğine, her şeyden önemli olduğuna inanıyorum. Halkın Sesi Partisi'nin insanı öne alan, herkesin özgürlüğü ve adaletle paylaşımı esas alan programının gerçekleştirilmesi için çalışacağım."