Uşak Belediye Başkan Yardımcıları Görevlerinden İstifa Etti

Uşak Belediye Başkan Yardımcıları Ömer Oktay Akarca ile Muhammet Gür, öğle saatlerinde belediye başkan yardımcılığı görevlerinden istifa etti

Uşak Belediye Başkan Yardımcıları Görevlerinden İstifa Etti
Uşak Belediye Başkan Yardımcıları Ömer Oktay Akarca ile Muhammet Gür, öğle saatlerinde belediye başkan yardımcılığı görevlerinden istifa etti. Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan dün bir basın toplantısı düzenleyerek partisi MHP'den istifa etmişti.
MHP İl Başkanı Metin Deniz Savaş'ın geçtiğimiz Cumartesi gecesi Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan'ın partiden istifasını istediklerine yönelik açıklaması ile başlayan istifa depremi devam ediyor. İl Başkanı Metin Deniz Savaş'ın istifa istemi ile ilgili açıklamasının ardından dün Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan MHP'den istifa etmişti. Erdoğan dünkü açıklamasında "Bundan sonra bizimle çalışmak istemeyen arkadaşlarla yollarımızı ayıracağız"demişti.
Bu açıklamanın ardından gözler Belediye Başkan Yardımcıları Ömer Oktay Akarca ile Muhammet Gür'e çevrilmişti. MHP'li Ömer Oktay Akarca ile Muhammet Gür bugün öğle saatlerinde belediye başkan yardımcılığı görevinden istifa ettiklerini bildirdi. Konuyla ilgili gazetecilere bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Muhammet Gür, "Uşak halkına hizmet etmek için seçimlerde MHP'den meclis üyesi seçildik. Başkan bizi yardımcılık görevi verdi. Yaşanan gelişmeler üzerine görevimizden istifa etmeyi uygun gördük. Bundan sonra meclis üyesi olarak Uşak halkına hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu yaşanan olayların kentimize hayır getirmesini diliyoruz"dedi.
Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan ise Ömer Oktay Akarca ile Muhammet Gür'ün istifa kararıyla ilgili olarak "Yaşanana olaylardan sonra Ömer Oktay Akarca ile Muhammet Gür'ün parti politikalarından ayrı bir tutum sergilemelerini beklemiyordum. İkisi de arkadaşım ve geride kalan 18 ay içinde birlikte güzel hizmetler yaptık. Her ikisiyle de dostluğumuz bundan sonra da devam edecek"dedi.