Stefanu: Straw'ın açıklamaları İngiliz üslerini şaibeli duruma getirir

Rum Hükümet Sözcü Stefanos Stefanu, İngiltere Dışişleri eski Bakanı Jack Straw'un London Times gazetesinde yayınlanan makalesinde ifade ettiği; Kıbrıs

Rum Hükümet Sözcü Stefanos Stefanu, İngiltere Dışişleri eski Bakanı Jack Straw'un London Times gazetesinde yayınlanan makalesinde ifade ettiği; Kıbrıs sorunu için son fırsat olduğu ve başarısız olunması halinde Kıbrıs'ın bölünmesi ve KKTC'nin tanınması yönünde adımlar atılacağı görüşlerini "kabul edilemez" olarak niteledi. Stefanu, Straw'un tezlerinin üslerin Kıbrıs'taki varlığını da şaibe altına soktuğunu iddia etti.

Stefanu, Rum radyosuna yaptığı açıklamada, gerek BM gerek AB kararlarının Kıbrıs sorununun çözümünün ne olacağını kaydettiğini savundu. Stefanu, "Sayın Straw'un kabul edilemez görüşleri Kıbrıs ve İngiltere'nin imzaladığı Karşılıklı Anlayış Protokolü'ne de aykırıdır."ifadelerini kullandı.

Stefanu Straw'ın açıklamalarının Kıbrıs'ta bulunan İngiliz üslerinin de şaibeli durumuna soktuğunu belirterek, "Sayın Straw tezleri ile, Kıbrıs'taki İngiliz üslerinin varlığını da şaibe altına sokmuştur çünkü üsler de, Sayın Straw'un sorguladığı Kıbrıs Cumhuriyeti'nin kurulmasından sonra burada bulunuyor." yorumunda bulundu.