Harçlıklarından artırdıklarıyla Pakistan'a kurban gönderdiler

Şanlıurfa Bahçelievler Anafen Dershanesi 7. sınıf öğrencileri harçlıklarından biriktirdikleri paralar ile kardeş ülke Pakistan'a kurban yardımında bul

Şanlıurfa Bahçelievler Anafen Dershanesi 7. sınıf öğrencileri harçlıklarından biriktirdikleri paralar ile kardeş ülke Pakistan'a kurban yardımında bulundu. Yaklaşık 2 bin 500 TL biriktiren öğrenciler, kurban kesilmesi amacıyla paralarını Pakistan'a gönderdi.

Sel felaketi ile sarsılan Pakistan ile kurbanlarını paylaşmanın sevincini yaşayan öğrenciler Pakistan'a vefa borcunu ödediklerini kaydetti. Öğrencilerin kantinde tükettiği harçlıklarını bu sefer Pakistan'a kurban göndermek için ayırdığını dile getiren öğretmen Recep Korkmaz, "Öğrencilerime dünyadaki afet bölgelerinden bahsettim ve Anadolu insanı olarak ihtiyaç sahiplerine yardım etmeliyiz dedim. Öğrencilerim az çok demeden yardım için ellerinden geleni yaptılar. Sağlığa ciddi zararları olan cips, kola gibi yiyecek ve içecekleri tüketmeyip oraya harcadıkları paraları biriktirerek Pakistan'a yardımda bulundular. Hem ihtiyaç sahiplerine yardım etmeyi öğrendiler hem de sağlıklarına zararlı yiyecekleri yeme alışkanlıklarını bıraktılar." dedi.