AKTİSAD, nakliyecilerin sorunlarına çözüm aradı

Iğdır Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği (AKTİSAD), nakliye sektörü temsilcilerini biraraya getirerek, sorunlarını masaya yatırdı.

Özel

Iğdır Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği (AKTİSAD), nakliye sektörü temsilcilerini biraraya getirerek, sorunlarını masaya yatırdı.

Özel İbrahim Avcı İlköğretim Okulu'nda gerçekleşen toplantıda konuşan Vali Amir Çiçek, nakliye sektörünü daha iyi bir konuma getirmek için bu tür toplantıların önemli olduğunu belirtti. Lojistiğin dünyada olduğu gibi Türkiye'de de önemli sektörlerden biri olduğunun altını çizen Vali Çiçek, "Iğdır'ı sektörler bazında düşünecek olursak en önemli sektör nakliyecilik diyebiliriz. Nakliyecilik sektörünü daha iyi yere getirmek için el birliği ile çalışmalıyız. Sorunlar dile getirilmezse çözümler gecikir ve kaybeden biz oluruz. Nakliye sektörüne baktığımızda her şey yolunda demek yanlış olur. Bazı sıkıntılar yaşanıyor, hepimiz bunları az çok biliyoruz. Sorunları en kısa zamanda çözmek istiyoruz." diye konuştu.

Üç ülkeye sınır olan Iğdır'ın konum olarak iyi bir yere sahip olduğuna vurgu yapan Vali Çiçek, "Iğdır sınır illerle, ülkelerle ekonomik alanda en üst seviyede faydalanmalı. Bu da en çok sizlerin girişi ile olur. Bugün baktığımızda İran ile ekonomik olarak çok faydalanamıyoruz, bazı alt yapı gibi sıkıntılar yaşıyoruz. Bu sıkıntıları Dilucu-Maku Sınır Kapısı'nın açılması ile aşacağımızı umuyorum." diye konuştu. Lojistiğin daha gelişmesi için üretimin önemine dikkat çeken Vali Amir Çiçek, "Üretemeyen bir yer kalkınamaz. Şu an İran ile Serbest Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarımız var. Bu çalışma tamamlandığında şartlar çok farklı olacak. İran'ın fark alma, Nahçıvan'ın vize uygulaması, konaklama ve bir çok sorununu inşallah en kısa zamanda çözüme kavuşturmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Nakliyeciler olarak bir çok sorunları olduğunu belirten Iğdır Uluslararası Nakliyeciler Derneği Başkanı Ünay Turan ise, "İran'da nakliyecilerden fark adı altında para alınıyor. Bu da rekabeti etkiliyor ve bir çok nakliyecimiz yükünü İran plakalı araçlara devretmek zorunda kalıyor. Bunun yanında Nahçıvan'a gittiğimiz de vize problemleri yaşıyoruz. Nahçıvan'dan bir yere giderken vize ödüyoruz. Bir de dönerken vize ödüyoruz bu da nakliyeci arkadaşlarımızı mağdur ediyor." dedi.

AKTİSAD Başkanı Dursun Kaya ise dernek olarak Iğdır'da bütün sektörler ile bir araya gelip fikir alış verişinde bulunmayı hedeflediklerini belirterek, burada öne çıkan sorunları ve güzel fikirleri bir araya toplayarak sektörlerin üst sevilere çıkmasını sağlamak istediklerini ifade etti.