Aydınlar İnşaat 36 ailenin mağduriyetine son veriyor

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile bir hafta içerisinde boşaltılan Eskişehir'deki Marangozlar Sitesi'nde ikamet eden 36 ailenin mağduriyetini Ayd

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile bir hafta içerisinde boşaltılan Eskişehir'deki Marangozlar Sitesi'nde ikamet eden 36 ailenin mağduriyetini Aydınlar İnşaat giderecek.

Mağdur aileler için Gökmeydan Mahallesi'nde yapılacak olan sitelerin temeli düzenlenen törenle atıldı. Aydınlar İnşaat, yıkılan alana 56 dairelik konforlu ve güvenli daireler inşa ederek, site sakinlerinin kısa sürede evlerine kavuşmalarını sağlayacak.

Düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, AK Parti İl Başkanı Salih Koca, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, belediye meclis üyeleri, site sakinleri ve davetliler katıldı.

Aydınlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, bu projeyi kar amacı gütmeden bir sosyal sorumluluk projesi olarak gerçekleştirdiklerini söyledi. Aydın, "Marangozlar Sitesi sakinlerin mağduriyetlerine son vermek için çıktığımız yolda bugün önemli bir adım atıyoruz. Bugün temelini attığımız bu konforlu sitede kısa bir süre içerisinde yeni evlerine kavuşacaklar. Biz bu projeyi kesinlikle ticari bir faaliyet olarak değil, bir sosyal sorumluluk projesi olarak yapıyoruz." diye konuştu.

"HERŞEY DEVLETTEN BEKLENMEMELİ"

Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen ise yapılan projenin mini bir kentsel dönüşüm projesi olduğunu kaydetti. Eskişehir'de tüm girişim ve dönüşüm projelerinde böylesine bir işbirliği ve anlayışın sergilenmesi gerektiğini dile getiren Büyükerşen, her şeyin devletten beklenmemesi gerektiğini işaret etti.

Çağdaş, uygar mahallerde yaşamak isteyen insanların belediyelerle işbirliği içerinde sosyal tesisleri olan, alt yapısı olan yerleri inşa etmeleri gerektiğini vurgulayan Büyükerşen, "Burada güven inşa eden Aydınlar gibi firmalar, belediyelerle bir araya gelerek vatandaşlara mülkiyetleri karşılığında daha modern ve güvenli evlerde yaşama imkanı sunmalıdır." dedi.

ESKİŞEHİR'DE BİR İLK

Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı da söz konusu projenin Eskişehir'de ilk olduğunu vurguladı. Marangozlar Sitesi'nin isminin ise Aydınlar Sitesi olarak değişeceğini belirten Sakallı, "Çağdaş, modern bir yaşam alanı oluşturuluyor. Şu anda burada yapılan küçük bir kentsel dönüşümdür." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Büyükerşen, Sakallı, Aydın birlikte düğmeye basarak temele ilk harcı attılar.