Power Kazakistan 2010 Enerji Fuarı'nda teknolojinin son ürünleri görücüye çıktı

Kazakistan'ın eski başkenti ve finans merkezi Almatı'da düzenlenen Power Kazakistan 2010 Enerji Fuarı'nda son teknoloji ürünleri görücüye çıktı.

Kazakistan'ın eski başkenti ve finans merkezi Almatı'da düzenlenen Power Kazakistan 2010 Enerji Fuarı'nda son teknoloji ürünleri görücüye çıktı.

Her yıl enerji ekipmanı ve hizmet sektöründe dünya çapındaki üreticilerin ve tedarikçilerin önde gelen firmalarının katıldığı fuar, enerji sektöründe Orta Asya'nın en büyük ve en önemli fuar organizasyonu olarak biliniyor.

Kazakistan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Kazakistan Elektrik Enerjisi Derneği ve Kazakistan Enerji Uzmanları ve Mühendisleri Birliği tarafından organize edilen fuarda, katılımcı firmalar enerji alanında son ürünlerini tanıtma fırsatı buldu.

Son dönemlerde yabancı şirketlerin Kazakistan'ın enerji sektörüne, yoğun bir ilgi gördüğünü belirten uzmanlar yabancı yatırımcılar için organize edilen bu fuarın gerek yerli gerekse de yabancı şirketler için yeni ufuklar açması bakımından son derece önemli bir fuar olarak görüldüğünü ifade ediyorlar.

Ata Kent Fuar merkezinde açılan sergiye Kazakistan'ın yanı sıra Rusya, Çin, Almanya, Ukrayna ve Hindistan'dan 150'den fazla uzman katılırken, elektrik enerjisinin iletimi ve dağıtımı, atom enerjisi, sanayi tipi enerji, enerji etkinliği ve enerji tasarrufu teknolojileri başta olmak üzere 100'e yakın alanda ürün tanıtıldı.

Fuara katılan Kazak firması Alakol Plant Müdürü Jumakeldi Baydildayev, yaptığı açıklamada fuarın önemine dikkat çekip, gelişen sanayi ve teknolojilerle birlikte ortaya çıkan enerji ihtiyacının daha sağlam bir şekilde karşılanması açısından yeni teknolojilere gereksinim duyulduğunu söyledi. Firma olarak Uranyum çıkartılması için kullanılan araç ve gereçlerin üretimlerini yaptıklarını ifade eden Baydilbayev, önümüzdeki dönemlerde Kazakistan ekonomisinin büyüyeceğini ve bu büyümeden kaynaklanan enerji açığının ortaya çıkacağının altını çizdi.

Öte yandan, alternatif enerji kaynaklarının payını artırmak, enerji tasarrufu ve enerji tasarrufu sağlayan ekipman kullanımı teşvik etmek amacı ile mecliste de hummalı bir şekilde çalışan Kazakistan Meclisi gerekli yasanın çıkması için son aşamaya gelindiği belirtildi.