DSP Genel Sekreteri Erçelebi: Ecevit'i, milletvekili yapmadığı kimseler kasket takarak sömürmeye çalışıyor

DSP Genel Sekreteri ve Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, eski başbakanlardan Bülent Ecevit'i, sağlığında milletvekili yapmadığı CHP Genel Başkanı K

DSP Genel Sekreteri ve Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, eski başbakanlardan Bülent Ecevit'i, sağlığında milletvekili yapmadığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kasket takarak sömürdüğünü söyledi.

Erçelebi, Ecevit'in büyük bir devlet adamı olduğunu, yaşarken ona hücum edenlerin, bugün onun yokluğundan yararlanmak istediğini belirterek, "Şimdi, 'Nasıl olsa Ecevit kalkıp bizimle mücadele edemez.' düşüncesiyle ondan yararlanmak istemektedirler. Onun her şeyini sömürmektedirler. Ona yapılanları hiçbir zaman unutmadık ve unutturmayacağız. Onun için dökülen timsah gözyaşları ve sahte anmalar, Türk halkını yanıltamayacaktır." dedi. Ecevit'e sağlığında, "Bir bölen" diyenlerin, onun katıldığı cenaze törenlerinde '"Başbuğ" diye tempo tutanların bugün anma töreni düzenlediğini vurgulayan Hasan Erçelebi, "Gerçekten bu bir ibret vesikasıdır. Hiçbir zaman Ecevitçi olmayan, sadece DSP milletvekili olmak için gelenler, onun en yakınındakileri yanında taşıyarak Ecevit'in sömürülmesine yol açmaktadır." şeklinde konuştu.

Bülent Ecevit'in, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu sağlığında milletvekili adayı bile yapmadığını hatırlatan Erçelebi, şunları kaydetti: "Bugün kafasına bir kasket geçirerek Ecevitçi olmaları mümkün mü? Sağlığında milletvekili adaylığını kabul etmeyen ben değilim, Ecevit'ti. Demek ki gördü bir tehlike, kabul etmedi. Bugün kasket alıp kafaya geçirmekle Ecevitçi olunuyor. Düşüncelerin Ecevitçi olması lazım. İnançlara saygılı laiklik kavramını kavramış olması lazım. Milliyetçiliği kavramış olması lazım. Bölünmez bütünlüğü kavramış olması lazım. Genel af gibi teröristlere yarayacak lafları ağzına almaması lazım."