İşçi Partili Kadınlardan Türban Tanımı

İşçi Partisi Buca İlçe Öncü Kadın Grubu, üniversitelerde türban serbestliğine hayır konulu basın açıklamasında, Türk kadınının başörtüsünün türban olmadığını savundular

İşçi Partisi Buca İlçe Öncü Kadın Grubu, üniversitelerde türban serbestliğine hayır konulu basın açıklamasında, Türk kadınının başörtüsünün türban olmadığını savundular. Grup adına basın açıklamasını okuyan Öncü Kadın Buca İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Dutkin; "Türban esaretin örtüsüdür. Türban Türk kadınının geleneksel başörtüsü değil sosyete örtüsüdür" dedi.
Buca Şirinyer'de düzenledikleri basın açıklamasında türbanın üniversitelerde serbest kalmasına karşı olduklarını ifade eden İşçi Partililer, üniversite gençliği ve milletin türban ile bölünmeye çalışıldığını iddia ettiler. Grup adına basın açıklamasını okuyan Öncü Kadın Buca İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Dutkin, Kur'an da hırsızlık yapanların bileklerinin kesilmesi gerektiğinin belirtildiğini hatırlatarak "Türban özgürlüğü diye bir şey söz konusu olamaz. Kur'an da böyle yazıyor diye türban
savunulabilir mi? Üniversite gençliği türban özgürlüğü adı altında savunanlar ve buna karşı çıkanlar diye ikiye bölünmek ve çatıştırılmak isteniyor" dedi.
Basın açıklaması sırasında grup içinde başörtülü bir bayanın da olması dikkat çekti. Grup üyesi bayanların yakını olduğu öğrenilen orta yaşlı bayan; başörtüsü ve türban arasındaki farkın iyi anlaşılması gerektiğini söyledi.