1. Malatya Uluslar Arası Film Festivali

Kavşak Filminin yapımcısı Türker Korkmaz ve oyuncu Güven Kıraç basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Anemon Otel'de düzenlenen basın toplantısıyla gazetecilerin önüne çıkan ünlü oyuncu Güven Kıraç, uzun yıllardır festivallere gittiğini, Malatya düzenlenen festivalin ilk olmasına rağmen birçok A sınıfı festivalden daha planlı ve programlı yürüdüğünü söyledi.
Kıraç, Kavşak filminin Malatya'da yapılan özel galasında vatandaşların gösterdiği ilgiden son derece memnun kaldıklarını ifade ederek, "Film sonrası yapılan soru cevaba o yoğunlukta insanın kalması filme dair merak ettikleri soruları sormalarından son derece hoşnut olduk" dedi.
Kavşak Filminin yapımcısı Türker Korkmaz ise, bir basın mensubunun "Sanat filmlerinin geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna; "Gerçekten her şey tamamen bir güç. Kimse sanat filmi yapıyorum diye film çekmiyor. Hepimiz bir para yatırıyoruz ve bunun karşılığında da bir bedel almayı umuyoruz. Gişe filmi dediğimiz şey bizim Türkiye'de çok çok meşhur, çok çok ünlüleri afişe koyup, bundan bir hayal etmek bence yanlış. Yaptığınız şey sinemadır. Sinema yapıyorsanız bunun karşılığında riske de girmek
zorundasınız. Sanat filmi mi, gişe filmi mi tartışması bence artık olmamalı. Çünkü sinema sinemadır" diye konuştu.
Malatya'daki tarihi yerlere ünlülerin götürülmesiyle ilgili yapılan sohbet esnasında, bir gazetecinin ünlülerin Nemrut'a götürülmesiyle ilgili bir değerlendirmede bulunan oyuncu Güven Kıraç, "Söz konusu Nemrut Dağı'na ben çıktım. Gerçekten çok güzel bir yer. Adıyaman'ın Kahta ilçesinde. Dolayısıyla Malatya eşrafına fazla yüklenmeyelim diye düşünüyorum. Sadece yakın diye onlardan bir şey beklemeyelim" ifadelerini kullandı.