Bakırçay Belediyeler Birliği Üniversite Ve Havalanı Talep Etti

Bakırçay Belediyeler Birliği, Bergama Öğretmen Evi'nde Dikili Belediye Başkanı ve Bakırçay Belediyeler Birliği Başkanı Osman Özgüven başkanlığında toplandı

Bakırçay Belediyeler Birliği Üniversite Ve Havalanı Talep Etti
Bakırçay Belediyeler Birliği, Bergama Öğretmen Evi'nde Dikili Belediye Başkanı ve Bakırçay Belediyeler Birliği Başkanı Osman Özgüven başkanlığında toplandı. Bakırçay Bölgesi'ndeki 20 belediyeden oluşan, Bakırçay Belediyeler Birliği üyesi Belediye Başkanları, bölgenin sorunları ve yapılacak çalışmalarla ilgili ortak hareket etmeyi karar aldı.
Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'in konuğu olarak, Bergama'da toplanan Birlik Üyesi Başkanlar, güç birliği içinde olacaklarını ve Bakırçay'ın sesini daha güçlü duyuracaklarını belirttiler. Bergama Öğretmen Evinde bir araya gelen Birlik, ilk olarak İzmir'de açılacak olan Katip Çelebi Üniversitesi'nin Bakırçay Bölgesi'nde kurulmasını için çalışmalar başlatacak açıkladı. Üniversite'nin Bergama'ya kurulması için istekte bulunan Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'i desteklediklerini belirten, Bakırçay Belediyeler Birliği ve Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven; "Bergama'nın isteği son derece haklı. Bölgemizdeki diğer ilçelerimizde Katip Çelebi Üniversitesini istiyor. En doğrusu Üniversiteye bağlı Fakültelerin ilçelerimize dağıtılmasıdır. Biz birlik olarak, Üniversitenin ve fakültelerinin Bakırçay'daki ilçelerimize kurulmasını istiyoruz" dedi. Ortak bir kampanya başlatmaya karar veren birlik üyesi Belediye Başkanları; "Katip Çelebi Üniversitesi'nin Bakırçay Bölgesi'nde kurulmasını istiyoruz. Bakırçay Belediyeler Birliği" yazılı tek tip pankartlar yazdırmaya ve Birlik üyesi bütün ilçe ile beldelere bu pankartları asmaya karar verdi. Üniversite'nin bölgeye kurulması için başta İzmir Valiliği ve Bakanlıklar olmak üzere lobi çalışmaları yapmayı da karalaştıran Birlik üyesi Başkanlar, bölgenin konumu, kültürel ve sosyal yapısı bakımından, Katip Çelebi Üniversitesi için en uygun yer olduğunu konusunda görüş birliği içinde olduklarını belittiler.Ayrıca toplantıda çevre konusunda, yapılacak çalışmalarda Birlik olarak ortak hareket edeceklerinin altını çizen Birlik Başkanı Osman Özgüven; " Önümüzdeki süreçte bölgemizde ekmeğin tek fiyattan satılması için çalışmalar başlatacağız. İlçe ve beldelerimizde naylon poşet kullanılmaması için kampanya başlatmayı düşünüyoruz. Topraklarımızı ve sağlığımızı tehdit eden siyanürlü altına karşı birlikte tavır almalıyız. Güç birliği içinde olduğumuzda sesimiz daha gür çıkacaktır. Bizi daha kolay duyacaklardır" dedi.
"İZMİR İKİ HAVALİMANINI KALDIRABİLİR"
Toplantında konuşan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'da, Foça bölgesinde yapımı devam eden termik santrallerin çevreye vereceği zarar ve tehlikelere dikkat çekti. Demirağ, bölgenin sorunlarından birisinin ulaşım olduğunu belirterek, Çiğli bölgesindeki eski Kaklıç Hava Alanının yeniden açılması için çalışmalar başlatılmasını istedi. İzmir'in iki hava alanını kaldıracağını belirten Demirağ; "Andan Menderes Havaalanı'nın Bakırçay Bölgesi'ne uzak kalıyor. Bu açıdan hem yatırımcılar hem de turistler bölgemizi fazla tercih etmiyorlar. Çiğli Hava Alanı yeniden açılırsa bölgemiz ulaşımını kolaylaştıracaktır" dedi. Bölgemiz için ulaşımın ciddi bir sorun olduğunu söyleyen Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'te, Çiğli Hava Alanı ile birlikte demir yolu ulaşımının da bölgemize gelmesi için ortak çalışmalar yapmalıyız. Metro Aliağa'ya kadar gelecek. Bu çalışmanın Bergama'ya kadar yapılması, bölgemizi biraz daha İzmir'e yakınlaştıracaktır" dedi.
Bakırçay Belediyeler Birliği'nin Bergama Öğretmenevi'nde yapılan toplantısına; Dikili Belediye Başkanı ve Birlik Başkanı Osman Özgüven, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Yenişakran Belediye Başkanı Ethem Yorulmaz, Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen, Göçbeyli Belediye Başkanı Esat Karacan, Ayaskent Belediye Başkanı Gürsel Altuğ, ve Belediye Meclis Üyeleri katıldı. Birlik bir sonraki toplantısını, 17 Aralık 2010 tarihinde Foça'da yapmayı kararlaştırdı.