Bakan Çubukçu, Ali Küçüksucu Çocuk Akademisi'nin açılışını yaptı

Konya Özel Ali Küçüksucu Çocuk Akademisi Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu tarafından eğitime açıldı. Açılış törenine Konya Valisi Aydın Nezih Doğan,

Konya Özel Ali Küçüksucu Çocuk Akademisi Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu tarafından eğitime açıldı. Açılış törenine Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ak Parti Milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Merve Eğitim Kurumları bünyesinde eğitim faaliyetlerini yürütecek olan Ali Küçüksucu Çocuk Akademisi'nin açılışında konuşan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, okul öncesi eğitime büyük önem verdiklerinin altını çizdi.

Bakan Çubukçu, okulun yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti. Her çocuğun kendi değerinin farkında olmasının önemli olduğuna vurgu yapan Bakan Çubukçu, "Okul öncesi eğitim bu yüzden önemlidir. Okul öncesi eğitim ülkemiz adına önemlidir. Çocuklarımız için ne yapsak yeterli değildir. Anne ve babaların duyarlılıkları da bu konuda önemlidir. Verilen eğitimler çocuklarımızın ve ülkemizin gelişmesi açısından önemli. Açılışını gerçekleştirdiğimiz Ali Küçüksucu Çocuk Akademisi de teknolojik bakımdan ülkemizin en önemli eğitim kurumlarından." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından okulun açılışını yapan bakan ve beraberindekiler sınıfları gezdi. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Bakan Çubukçu daha sonra okuldan ayrıldı.

ÇOCUK AKADEMİSİ'NDE 'YOK YOK

"Yeni güneşlerin daha aydınlık doğması için" sloganıyla eğitimiyle eğitim-öğretime başlayan okul teknolojik açıdan Türkiye'nin sayılı okulları arasında yer alıyor. Renkli dış görüntüsü ve ferah ortamıyla dikkat çeken okulda, modern ve ferah sınıflar, konferans salonu, kapalı spor salonu, hayal odası, bilgisayar odası, resim odası, oyun bahçesi ve cep sineması bulunuyor. Okulun bahçesine trafik eğitimi almaları için de pist kurularak, öğrencilerin bahçede rahatça oynamaları için uygun ortam oluşturuluyor. Hijyenik bir yemekhanesi bulunan anaokulunda, sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı, menü besleme uzmanı tarafından hazırlanıyor.