Kpss'ye Girecek Olanların Üzeri Dedektörle Aranacak

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) İnegöl Sınav Merkezi yöneticisi Doç

Kpss'ye Girecek Olanların Üzeri Dedektörle Aranacak
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) İnegöl Sınav Merkezi yöneticisi Doç. Dr. Yahya Işık, 2010 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim ve ön lisans mezunları sınavının 28 Kasım 2010 Pazar günü yapılacağını söyledi.
Doç. Dr. Yahya Işık, lise mezunlarının katılacağı sınava 5 bin 294, yüksekokul mezunlarının katılacağı sınava bin 878 kişi olmak üzere toplam 7 bin 172 adayın İnegöl'deki 25 okulda imtihana gireceğini bildirdi. 28 Kasım 2010 Pazar Günü yapılacak olan KPSS ile ilgili sınav merkezlerinde görevli olan okul müdürlerine ve öğretmenlere yönelik İnegöl Meslek Yüksekokulunda düzenlenen toplantıda bir açıklama yapan Işık, "Lise mezunlarının katılacağı birinci sınav 28 Kasım 2010 Pazar günü saat 09.30'da başlayacak. 18 okulda 300 salonda 5 bin 294 adayın gireceği sınavda 678 personelin görev yapacak. Yüksekokul mezunlarının sınavları ise aynı gün saat 14.30'da başlayacak ve 7 okulda 103 salonda bin 878 adayın gireceği sınavda 235 personelin görev yapacak. Sınavlar 2'şer saat olmak üzere toplam 4 saatte tamamlanacak" dedi.
Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Şube Müdürleri Özer Yılmaz, Tahsin Çetinkaya, Mustafa Karaaslan ve Emniyet Amiri Tuncay Gönültaş'ın da katıldığı toplantıda, ÖSYM'nin yaptığı sınavlarda, bugüne kadar yapılan gelen uygulamalara ilave olarak, güvenliği daha da artırmak maksadıyla bazı tedbirler alındığını ifade eden Doç. Dr. Işık, "Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet güçleri tarafından elle ve detektörle aranacak. Cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth ve benzeri cihazlar ile küpe, broş, metal para gibi metal içerikli eşyalar ve her türlü elektronik/mekanik cihaz bina içine alınmayacak. Adaylar sınavın yapılacağı binaya, sadece sınava giriş ve kimlik belgesi, özel kimlik belgesi ve son altı ay içinde çekilmiş bir adet fotoğraf ile alınacak. Sınav için gerekli olan iki adet kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, peçete, su ve şekerleme ÖSYM tarafından her bir aday için soru kitapçığı ile birlikte temin edilecek. Sınavın yapıldığı her bir salona 20 cm çapında bir adet duvar saati ÖSYM tarafından temin edilecek. Sınava giren adaylardan fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgesi olarak sadece nüfus cüzdanı ve pasaport kabul edilecek, başka hiçbir kimlik belgesi kabul edilmeyecek. Fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgesi yanında olmayan aday kesinlikle sınav binalarına alınmayacak. Sınavdan önce tüm sınav yapılacak binalar güvenlik güçleri ve bina sınav görevlileri tarafından detaylı biçimde aranacak ve bina içinde bulunan her türlü cep telefonu ve kablosuz iletişim aracı sınav güvenliğini tehlikeye düşürmeyecek şekilde etkisiz hale getirilecek. Sınav süresince, sınav binasında Bina Sınav Sorumlusu dışında hiç kimsede cep telefonu ve iletişim aracı bulunmayacak. Sınav başladıktan sonra, sınavın toplam süresinin 3/4'ü kadar zaman geçmeden (toplam süresi 120 dakika olan sınavda 90 dakika geçmeden) ve son 15 dakika içerisinde adaylar sınav salonundan dışarıya çıkarılmayacak. Sınav başladıktan sonra adaylar tuvalet ihtiyacı için sınav salonundan dışarıya çıkarılmayacak. Sınav salonundan dışarıya çıkan aday sınav salonuna kesinlikle geri alınmayacak. Rahatsızlığı sebebiyle sınav esnasında tuvalet ihtiyacı olanlar, bu durumlarını geçerli sağlık kurulu raporu ile ÖSYM'ye bildirecek ve kendilerinin özel bir sınav binasında imtihana alınmalarını talep edebilecekler. Bina girişinde yığılmaya sebebiyet verilmemesi için adayların çanta ve benzeri eşyalarını getirmemeleri, metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri, sınavdan en az bir saat önce bina önünde bulunmaları, sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından son derece önemlidir" diye konuştu.