Otistik Bireyler Derneği'nden Ak Parti'ye Ziyaret

Antalya Otistik Bireyler Derneği Başkanı Perihan Bal, dernek yöneticileri ile birlikte AK Parti Antalya Kadın Kolları İl Başkanı Gökçen Enç ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Otistik Bireyler Derneği'nden Ak Parti'ye Ziyaret
Otizmin doğuştan gelen ya da yaşamın ilk üç yılında ortaya çıkan karmaşık bir gelişim bozukluğu olduğunu belirten Antalya Otistik Bireyler Derneği Başkanı Perihan Bal, "Otizm, erken tanı ve teşhis edildiğinde ilerleme kaydedilebilecek bir gelişimsel bozukluktur. Beyin gelişiminin en hızlı olduğu 0-2 yaş arasında tedaviye başlanırsa, çocuğun ileride yaşıtlarıyla aynı eğitimden faydalanması, kendi öz bakım ihtiyaçlarını kendisinin karşılaması için gerekli zihinsel ve sosyal alt yapı oluşturulabilir. Henüz otizmin belli bir tedavisi bulunamamıştır. Ancak, eğitimle tedaviden olumlu neticeler kazanmak mümkün. Araştırmalar göstermiştir ki; kişiye özel, kişisel ihtiyaçlara göre düzenlenmiş bir özel eğitim programına otistikler iyi cevap veriyorlar" dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Gökçen Enç, "İlk kez AK Parti iktidarı döneminde Özürlüler Kanunu ve yapılan düzenlemeler ile özürlülerin hayatı büyük oranda kolaylaştı. Sözkonusu yasa, özürlülere hayatın her alanında yeni haklar getirdi. Sosyal güvencesi olsun, olmasın ağır özürlülerin bakım ücreti alabilmesi sağlandı. Özürlüler Kanunu'nda düzenleme yapılmadan önce yalnızca Emekli Sandığı ve SSK'ya bağlı ailelerin özürlü çocuklarına eğitim desteği verilirken, düzenlemelerden sonra sosyal güvencesi olsun olmasın bütün özürlü çocuklara eğitim desteği verilir hale geldi. Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin tamamı Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlandı. Özürlü vatandaşlarımıza resmi sağlık kurumundan sevk almadan, doğrudan özel muayenehanelerde diş tedavilerini yaptırma imkânını getirildi. AK Parti iktidarı döneminde, özürlülerimizin ekonomik şartlarını iyileştirmeye dönük çeşitli düzenlemeler yapılmıştır. İlk kez iktidarımız döneminde 18 yaşın altındaki özürlü çocuklar maaşa bağlanmıştır" diye konuştu.