Çin'deki sanayi fuarına Türk işadamlarından 400 kişilik çıkarma

Çin'in Şanghay şehrinde düzenlenen sanayi araçları fuarına Türk işadamları 400 kişilik bir çıkarma yaptı.

Şanghay'da 2 yılda bir düzenlenen makine,

Çin'in Şanghay şehrinde düzenlenen sanayi araçları fuarına Türk işadamları 400 kişilik bir çıkarma yaptı.

Şanghay'da 2 yılda bir düzenlenen makine, madencilik ve iş makineleri, yapı araçları ve ekipmanları alanlarını kapsayan Bauma Çin Fuarı'na çok sayıda Türk işadamı katılıyor. 22-27 Kasım günleri arasında açık kalacak fuara Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Genel Müdürü Süfyan Emiroğlu başkanlığında Türkiye İş Makineleri Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) Yönetim Kurulu ve sektör temsilcilerinden oluşan yaklaşık 400 kişilik işadamı katılıyor.

Bauma Çin Fuarı'nın açılış seremonisi Sanayi Genel Müdürü Emiroğlu'nun da katılımıyla dünyanın hemen her yerinden üst düzey yöneticilerin katıldığı kalabalık bir davetli topluluğu tarafından yapıldı. Açılışı sonrası standlar gezildi.

ÇİN FİRMASI 2011'DE TÜRKİYE'DE FABRİKA KURMA KARARI ALDI

Fuar kapsamında Çin'in alanında en büyük firması olan 15 milyar dolar cirolu Sany Firması yetkilileri ile Türkiye'ye yatırım yapmaları konusunda bir toplantı yapıldı. Sany yetkilileri, toplantı sonrasında 2011 yılında Türkiye'de fabrika kurma kararı aldıklarını açıkladı.

Yaklaşık 35 ülkeden bin 700'ün üzerinde firma katılan fuar toplam 210 bin metre kare sergi alanına sahip. Fuarı 124 ülkeden 150 binin üzerinde ziyaretçi bekleniyor.

Fuara, Amerika AEM, Avrupa CECE, Brezilya SOBRATEMA, Japonya CEMA, Kore KOCEMA ve Türkiye İMDER destek veriyor. Fuara Türkiye'den 20'nin üzerinde katılımcı firma ve 400 civarında ziyaretçi katılıyor.