Baydemir'den İmralı eleştirisine yanıt...

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, İmralı'dan gelen sert eleştiriler üzerine, "Herkes beni eleştirme hakkına sahiptir" dedi. BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak da Baydemir'in görevi bırakacağı iddialarına "İstifa söz konusu olsa önce benim haberim olurdu" yanıtını verdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, İmralı'dan gelen sert eleştiriler üzerine, "Herkes beni eleştirme hakkına sahiptir" dedi. BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak da Baydemir'in görevi bırakacağı iddialarına "İstifa söz konusu olsa önce benim haberim olurdu" yanıtını verdi. Geçtiğimiz hafta İmralı'dan gelen bir açıklama, "Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in üstü çizildi" yorumlarına neden oldu.

İddiaya göre Öcalan, "Silahlı mücadele miadını doldurdu" diyen Baydemir için, ''özeleştiri versin. İstifa etsin gitsin AK Parti'ye üye olsun'' dedi.

İmralı'nın bu çıkışı, birkaç gündür sessizliğini koruyan Osman Baydemir'e soruldu. Baydemir'in yanıtı "Herkes beni eleştirme hakkına sahiptir" oldu.

BDP'li Baydemir bu açıklamayı, bir konferansa katılmak için geldiği İstanbul'da yaptı.

İddiaya göre Baydemir, yakın çevresine istifa edeceğini söyledi ve ardından da BDP Genel Merkezi'ne gitti, hazırladığı istifa dilekçesini sundu. Ancak, dilekçe parti yöneticilerinden döndü.

Ve BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak "Osman Baydemir görevinin başındadır" açıklamasını yaptı.

İmralı'nın sadece Baydemir'e değil, Gültan Kışanak'a yönelik eleştirileri de vardı. Kışanak bu soruya "Öcalan düşüncelerini açıklamakta sonuna kadar hürdür" yanıtını verdi.