Airbus başkanı askeri uçaktan paraşütle atladı

Airbus Başkanı ve CEO'su Tom Enders, 10 kişilik paraşütçü grubuyla Airbus Military yapımı A400M tipi uçaktan atladı. Tom Enders'e Avrupa Savunma progr

Airbus Başkanı ve CEO'su Tom Enders, 10 kişilik paraşütçü grubuyla Airbus Military yapımı A400M tipi uçaktan atladı. Tom Enders'e Avrupa Savunma programlarının yönetiminden sorumlu OCCAR'ın A400M Program Yöneticisi Bruno Delannoy da eşlik etti.

Airbus yöneticileri bu denemeyi, bugüne kadar toplam 35 bin atlayış gerçekleştirmiş paraşütçülerle Sevilla yakınlarındaki La Juliana sahada 'Grizzly 3' adındaki geliştirme uçağından yaptı.

Atlayışın ardından duygularını dile getiren Enders, "Benim için A400M'in paraşütçü operasyonlarında kullanılacak benzersiz özelliklerini test etmek büyük bir keyifti. Müşterimiz olan ülkelerin paraşütçüleri A400M'in ilerideki operasyonlarında kendilerine çok büyük kolaylık ve rahatlık sağlayacaklarından emin olabilirler." dedi.

Üst yönetici Delannoy da yeni uçaktan ilk atlayışı gerçekleştiren grubun içerisinde yer almanın kendisi için keyifli bir deneyim ve onur olduğunu söyledi.