Bayram tatili bitti, dönüş yolculuğu AŞTİ'yi kilitledi

Kurban Bayramı dolayısıyla yapılan 9 günlük tatil sona erdi. Tatil için şehir dışına çıkan vatandaşlar, yarın başlayacak mesai için geri dönüş yolculu

Kurban Bayramı dolayısıyla yapılan 9 günlük tatil sona erdi. Tatil için şehir dışına çıkan vatandaşlar, yarın başlayacak mesai için geri dönüş yolculuğuna çıktı. Yollarda araç sayısı artarken, şehirler arası otobüs terminallerinde de yoğunluk yaşanıyor.

Başkent'te şehirler arası otobüs terminali AŞTİ'de sabahın ilk ışıklarıyla birlikte başlayan yoğunluk devam ediyor. Kimi vatandaşlar şehir dışından Ankara'ya gelirken, bayram tatili dolayısıyla gelenler ise memleketlerine geri dönmeye çalışıyor. Yoğun ilgiden memnun olan otobüs firmaları vatandaşların taleplerini karşılamaya çalışıyor. Firmalar, artan talepten dolayı ek seferler koydu.

Özellikle AŞTİ girişinde otobüsler uzun kuyruklar oluşturuyor. Ankara dışına gitmek için otogara gelen yolcuları taşıyan taksi ve özel araçlar da girişte uzun kuyruklara yolaçıyor. Bu durum Konya yolunda zaman zaman trafik sıkışıklığına neden oluyor. AŞTİ'ye gelen vatandaşlar, yakınlarını el sallayarak Başkentten uğurluyor. Tatil sebebiyle şehir dışından gelenler ise eli boş dönmedi.

Emniyet yetkilileri, bayram dönüşü sebebiyle kontrollerini havadan ve karadan artırdı. 9 günlük tatilin ardından yaşanan trafik yoğunluğu sebebiyle sürücüler trafik kazalarına karşı uyarılıyor. Uykusuz yola çıkılmamasını isteyen emniyet yetkilileri, karayollarındaki 32 güzergahtaki 289 kör noktaya dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor.

İstatistiki verilere göre, bayram tatillerinde yaşanan trafik kazalarının yüzde 52'si 12.00 ile 16.00 saatleri arasında meydana geliyor. Kazaya karışan sürücülerin yüzde 62'sini, 26 ile 45 yaş grubundaki kişiler oluşturuyor. Bu yıl 7 günlük bayram tatilinde meydana gelen kazalarda ölenlerin sayısı 110'u aştı. Geçen yıl ise Kurban Bayramı'nda yaşanan 60 ölümlü trafik kazasının 18'i yayaya çarpma, 16'sı yoldan çıkma, 6'sı yandan çarpma, 5'i arkadan çarpma, 6'sı karşılıklı çarpışma, 5'i sabit cisme çarpma ve 4'ü ise diğer şekillerde oldu.