Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık Japonya'da

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından düzenlenen Kentleşme ve Sağlık Global Forumu'na katıldı.

Japonya'nın Kobe kentinde Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) organizasyonu olarak 15-17 Kasım 2010 tarihleri arasında gerçekleşen Kentleşme ve Sağlık Global Forumu'na katılan Tanık, "Kentsel Sağlık Sorunları" kapsamında, "Bulaşıcı Olmayan Hastalıkların ve Durumların Önlenmesi Yoluyla Sağlığı Teşvik" oturumunda "Alkol ve Kentler" konulu bir sunum yaptı. Tanık, bu sunum ile Türkiye'de alkol ve tütün kullanımı ile zararlarının önlenmesi konusundaki politikalar, kentsel sorun ve sorumluluklar, yerel yönetimlerin
rolü ve Çankaya Belediyesi çalışmaları hakkında bilgiler aktardı, Türkiye'de tütün kullanımının zararlarına karşı alınan önlemlerin göreli yararlarının yanı sıra, gerek din ve gerekse kültür yapısından kaynaklı olarak gelişmiş dünya ülkelerine göre alkol kullanımı ve bağımlılık düzeylerinin yarı yarıya daha düşük seyretmesi ile risk ve uğraş alanının kendine özgü niteliklerine değindi.
Daha sonra Tanık, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı'nın (UCLG) 17-20 Kasım 2010 tarihleri arasında gerçekleşecek 3. Dünya Kongresi'ne katılmak üzere Meksika'nın Mexico City kentine geçti. "Yerel ve Bölgesel Liderler Zirvesi" başlıklı Dünya Kongresi'nde UCLG'nin 2010-2013 yılları için yönetim organları seçilecek. Kongrede; Küresel Krizler, Yerel Yansımalar, Yirmibirinci Yüzyılda Kentsel Dayanışma: Yakın Çevreye Hizmeti Geliştirme, Küresel Yönetişimde Yerel Yönetimler, Yerel ve Bölgesel
Yönetimler: Geleceği Hazırlama, Yerel ve Bölgesel Yönetimler: farklı bir kalkınma modeli oluşturma, 2030 Kentleri, Yeni Binyıl'ın Yerel ve Bölgesel Yönetimleri: yeni bir kalkınma modeli oluşturma gibi konular ele alınacak.