Belediye Vanspor Basketbol Takımı İddialı

Van'ı Basketbol 3

Belediye Vanspor Basketbol Takımı İddialı
Van'ı Basketbol 3. Ligi'nde temsil edecek olan Belediye Vanspor Basketbol Takımı, çalışmalarına büyük bir başarıyla sürdürüyor. 9 Ekim tarihinde Van'da İran'ın Urmiye takımı ile yapacağı dostluk maçına hazırlanan takımın yıl boyuca oynayacağı maçların tarihleri de belli oldu.
Van'ı Basketbol 3. Liginde temsil edecek olan Belediye Vanspor Basketbol takımı sezonun açılışına kısa bir süre kala çalışmalarına takım antrenörleri Uğur Saatçioğlu ve Fırat Akkar gözetiminde başarılı bir şekilde devam ediyor. Gurubunda, Bitlis Zirvespor, Hakkari Ata. And. L., Siirt Polisgücü, Siirt Milli Eğitim Gücü ve Muş Gençlik takımlarının yer aldığı Belediye Van Spor Kulübü ilk maçını Siirt'te oynayarak sezonun açılışını yapacak. Van ekibi daha sonra Van da İran'ın Urmiye takımıyla 9 Kasım tarihinde bir dostluk maçı oynayacak. Belediye Vanspor Basketbol Takımı, dostluk maçının ardından 13 Kasım Cumartesi günü saat 13.30 'da Merkez Spor Salonu'nda ikinci maçına çıkacak. Toplam 11 grupta 77 takımın mücadele edeceği Basketbol 3. Ligi'nde Van temsil eden takımın, 33 takımdan oluşacak eleme grubu turuna kalmak amacında olduğu belirtildi.
Takım programına ilişkin açıklama yapan baş antrenör Uğur Saatçioğlu, "Takımımız eski ve tecrübeli oyuncular ile genç oyunculardan kurulu bir takım hüviyetinde ve grubumuzun en güçlü 3 ekibinden biri. Bizim bu seneki oyun sistemimiz, çok oyuncu ile koşan ve mücadele eden bir takım oluşturmaktı. Bununla ilgili çalışmalarımıza son süratle devam etmekteyiz. Amacımız ilimizi en iyi şeklide temsil etmek. Bu konuda Sayın Belediye Başkanımız ve kulüp yönetimine teşekkür ederiz. Maddi ve manevi her konuda desteklerini bizden esirgemediler. Bizlerde ilimizi en iyi şeklide temsil ederek, onları mahcup etmeyeceğiz. Tüm halkımızı da Van'da oynayacağımız maçlara davet ediyoruz" dedi.
6 Kasım 2010'da başlayacak olan lig müsabakaları deplasmanlı ve çift devreli lig usulüyle oynanacak. Gruplarını ilk 3 sırada bitiren takımlar Eleme Grubu'na yükselmeye hak kazanacaklar. Bu 33 takım, 4 gruba ayrılarak bir merkezde, tek devreli lig usulüyle maçlarını oynayacak. Bu grupları da ilk 4 sırada tamamlayan 16 takım, Play-Off eleme müsabakalarına yükselecek. Play-Off müsabakaları iki turdan (Son 16 ve Çeyrek Final) oluşacak. Bu iki turda, çapraz eşleşme ile eşleştiği rakiplerini 3 maçın 2'sinde yenmeyi başaran 4 takım, Final Grubu'nda oynamaya hak kazanacak. Final Grubu, bir merkezde, tek devreli lig usulü ile oynanacak ve ilk 2 sırayı alan takımlar, Türkiye Basketbol 2. Ligi'ne yükselmeye hak kazanacak. 3. ve 4. sırayı alan takımlar ise TB2L takımları ile Play-Out oynayacaklar.