Anne ile kızın öldüğü kaza sonrası köylüler karayolunu 3,5 saat trafiğe kapattı

Sakarya'nın Geyve ilçesinde anne ile kızının ölümüyle sonuçlanan kaza sonrası köylüler İstanbul-Antalya karayolunu 3,5 saat süreyle trafiğe kapattı. K

Sakarya'nın Geyve ilçesinde anne ile kızının ölümüyle sonuçlanan kaza sonrası köylüler İstanbul-Antalya karayolunu 3,5 saat süreyle trafiğe kapattı. Karayolundaki alt geçidi su bastığı ve alkollü kişilerin mesken tuttuğu gerekçesiyle kullanamadıklarını ileri süren köylüler, yetkililerin üst geçit sözü vermesi üzerine yolu trafiğe açtı.

D-650 karayolunun Karaçam Köyü mevkisinde Bilecik'ten Adapazarı yönüne giden Muaffet Kurtuluş Besener kullandığı 54 ET 014 plakalı panelvan, yolun karşısına geçmeye çalışan Nurhan Kocaman (37) ve kızı Nisanur'a (4) çarptı. Ağır yaralanan anne ile kızı, ambulansla kaldırıldıkları Toyotasa İlk Yardım ve Travmatoloji Hastanesi'ndeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Araç sürücüsü gözaltına alındı.

Anne ile kızının ölüm haberini alan köylüler, kazanın meydana geldiği yerin yakınında bulunan alt geçidi kullanamadıklarını ileri sürerek karayolunu iki yönlü ulaşıma kapadı. Olay yerine gelen jandarma ve trafik polisleri vatandaşları ikna etmeye çalıştı. Alt geçidi yağışlı havalarda su bastığı ve alkollü kişilerin mesken tuttuğu gerekçesiyle kullanamadıklarını belirten köylüler, yeni bir üst geçit yapılmasını istedi. Köylülerin lastik yakarak kapattıkları karayolunda her iki yön kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Gerginlik üzerine olay yerine çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi. Karayolunun ulaşıma kapatılması nedeniyle Geyve ve Pamukova ilçelerinden Adapazarı'ndaki hastanelere sevk olan hastaları taşıyan ambulanslar uzun süre konvoyda bekledi. Güvenlik güçlerinin yardımıyla açılan emniyet şeridinden ilerleyen ambulansların geçişine izin verildi.

Olay yerine gelen Sakarya Vali Yardımcısı Hikmet Dinç ve Sakarya Emniyet Müdürü Ali Bilkay, köylüleri ikna etmeye çalıştı. Vali yardımcısının üst geçit sözü vermesi üzerine ikna olan köylüler, 3,5 saatlik bekleyişin ardından karayolunu trafiğe açtı.