Siyasi Partiler Arasında Bayramlaşma Ziyaretleri

CHP'nin AK Parti'ye yaptığı bayram ziyaretinde son dönemde yapılan demokratik reformlar tartışma konusu oldu

CHP'nin AK Parti'ye yaptığı bayram ziyaretinde son dönemde yapılan demokratik reformlar tartışma konusu oldu. AK Parti Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, demokratikleşme ve insan hakları alanındaki reformların tüm dünyanın gözü önünde yapıldığını belirtirken, CHP Genel Başkan Yardımcısı İsa Gök, "Hakikaten reform ise CHP her zaman yanında" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcıları İsa Gök ve İzzet Çetin ile Parti Meclisi üyesi Nuran Yıldız'dan oluşan CHP heyeti, AK Parti Genel Merkezi'ne bayram ziyaretinde bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gök, her günü bayram havasında yaşayabilmenin önemli olduğunu vurgulayarak, "Bayramların belirlenmesinde siyasetçinin rolü yok ama yılın diğer günlerinin bayram tadında olmasında siyasetçinin sorumluluğu var. Hepimizin en büyük görevi, tüm insanlarımızın her günü bayram tadında geçirmesini sağlamaya çalışmak"
diye konuştu.
AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, çok güzel bir yemeğin, tuzunun fazla konulması halinde yenilemeyecek bir duruma gelebileceğine işaret ederek, dengeleri bozmamak gerektiğini belirtti. Aksoy, iktidarın, muhalefetin, sivil toplum örgütlerinin görevlerini ölçülü yapmaları gerektiğini vurguladı. Gök ise, "Ne ifrat, ne tefrit. Amacımız ifrat ve tefrit değil doğruyu bulmak. Sağduyuyu hakim kılmak. İnsanlar refah içinde, ağız tadıyla yaşamak istiyorlar. Bu topraklar üzerinde barışın hakim olmasını
istiyorlar" yorumunu yaptı.
Ziyarette AK Parti'nin gerçekleştirdiği demokratik reformlarda ele alındı. Aksoy, demokratik toplumlarda herkesin konuşması gerektiğini belirterek, başka türlü farklı düşüncelerini alabilmelerinin mümkün olmayacağını söyledi. Gök de herkesin konuşabilmesi ve özgürce fikrini açıklayabilmesi gerektiğini belirterek, "Ama onun yanında cezaevinde kalan basın mensuplarını nasıl açıklayacağız. Öldürülen, faili meçhul kalan basın mensuplarını nasıl açıklayacağız. Demokrasiyi içselleşetirmek çok önemli. Görünürde
değil ailede, çalışma hayatında, üniversitede demokrasi, her şeyde demokrasi. Onu içselleştirmek siyasilerin en büyük görevi" şeklinde konuştu.
AK Parti Ankara Milletvekili Haluk Özdalga ise demokratikleşme ve insan hakları konusunda çok şey yaptıklarını vurgulayarak, buna karşın yapacakları çok şey olduğunu söyledi. Özdalga, "Öyle ümit ediyorum ki demokrasi, insan hakları ve özgürlükler istikametinde bundan sonra atacağımız adımlar ve yapacağımız reformları Meclisimiz el birliğiyle ve hızlı bir şekilde çıkarsın" diye konuştu.
Gök ise Özdalga'ya, "Hakikaten reform ise, hakikaten demokratik açılımsa, hakikaten insan hak ve özgürlükleriyse CHP her zaman için yanında. Ama altını çizdiğim satır hakikaten ise. Ceza Kanunu'nun 2006 değişikliği herkese büyük bir özgürlük olarak geldi. Bir de baktık ki, 31 adet basın yayın suçu. Bundan dolayı cezaevine giren yazarlar. İşte bunların hakikaten olması çok önemli. Hakikaten olan her türlü olumlu şeyde CHP tüm gücüyle vardır" karşılığını verdi.
Özdalga ise, "Bugün siyasi bir tartışmaya girmek için uygun bir gün değil" diyerek demokratik reformların sadece Türk milletinin gözü önünde değil, tüm dünyanın gözü önünde yapılan reformlar olduğunu vurguladı. Özdalga, Türkiye'de çok şey yapıldığını ancak yapılması gereken daha çok şey bulunduğunu belirtti.
Gök, Türkiye'nin daha demokratik bir ülke olması için parti içinde yeni Anayasa çalışması başlattıklarına işaret ederek, "Ama Yasa değil Anayasa hazırlıklarına başladık" dedi.