Başkentte Kurban Kesim Manzaraları  Ankara

Ankara'da bayramın birinci günü kesim alanlarında yer bulamayanlar, kurbanlarını kesim yerlerinin yakınlarındaki tarlalarda kesti.

Ankara'da bayramın birinci günü kesim alanlarında yer bulamayanlar, kurbanlarını kesim yerlerinin yakınlarındaki tarlalarda kesti.
Ankara'da bu yıl kurban kesimi için 36 bölge belirlendi. Başkentliler, bayramın birinci gününde, sabahın erken saatlerinden itibaren kesim alanlarına akın etti. Sokak aralarında kurban kesme cezasının artırılması nedeniyle bu bayram kesim alanları geçen yıllara oranla daha çok tercih edildi.
Kayaş bölgesinde belirlenen kesim alanı, kurban kesmek isteyenlerle doldu taştı. Sağlık Bakanlığı, acemi kasaplar için kesim bölgesinde sürekli acil yardım ekibi bulundurdu. Polis ve özel güvenlik elemanları, kesim alanında düzeni sağlamakla görevlendirildi. Bazı kesim alanlarında müftülük görevlileri kesimlerin doğru yapılabilmesi için vatandaşlara bilgi verdi.
Kesim alanında yer bulamayan çok sayıda vatandaş, yakınlardaki tarlalarda kurbanını kesti. Belediyenin hazırladığı alanda kurbanını kesen Mehmet Keskin, 'Sadece bölgenin düzenlenmesi yetmez. Burada su sıkıntısı çekiyoruz, çöplerimizi atacağımız kovalar yetersiz' diye konuştu.
Ertüzün Konukman da kesim alanının şehirden uzak olmasından şikayet ederek, 'Gelmek bir dert, gitmek ayrı bir dert. Dağ başına kesim alanı yapmışlar. Şu manzaraya bakın her yer kan gölü, insanın içi sızlıyor. Akan kanlar hemen temizlense, hayvanlardan kalan parçalar hemen alınsa daha sağlıklı olur' dedi.onuştu.
Kayaş kesim alanında kurban kesenlerden Hatice Akyol ise yetkililerin ilgisiz olduğunu ileri sürdü. Öztürk, yüzlerce insan burada kurban kesiyor, şÖyle bir bakın çevrenize her yer kan, her yer deri, her yer hayvan parçası dolu' dedi.

-KESME-PİŞİRME YAN YANA-

Keçiören'deki Kalaba kesim alanında bir yandan kurban kesilirken diğer yandan kadınlar et pişirmeye başladı. Kurban etinden kavurma yapan Fatma Şanlı, 'Kurbanı parçalamak uzun sürecek. Herkes açıktı. Ben de et pişiriyorum. Hem adettendir' diye konuştu.


-BAYRAMIN BİRİNCİ GÜNÜ KURBAN SATIŞI-

Bayramın birinci gününde kurban pazarlıkları da yapıldı. Bu yıl fiyatların yüksek olması nedeniyle alıcılarla satıcılar arasında kıyasıya pazarlıklar yapıldı. 
Hayvan satıcısı Osman Tekin, küçükbaş hayvanların satış fiyatının beş yüz ile altı yüz lira arasında olduğunu belirterek, 'Bugün kurban almaya gelen çok, fiyatlar da düşmedi. Belki hayvanı yetiştirenler biraz fiyatını düşürebilir. Yetiştiriciden alıp satış yapanlar fiyat düşürmez. Bu hayvanın sermayesi pahalı' dedi.
Çorum'dan 90 büyükbaş hayvan getirdiğini ifade eden Özgür Akşun da satışların bu yıl iyi olmadığını söyledi. Akşun 'Anguslar işlerimizi bozdu. Her şeye rağmen fiyatları düşürmeyeceğiz' diye konuştu.
Ankara'daki kurban satış yerlerinde hayvanlarının tamamını elinden çıkaran satıcılar da çadırlarını toplamaya, memleketlerine dönmeye başladı.
16.11.2010 13:50:40