Ulaşım Hak-Sen TCDD'deki çalışma koşullarını yargıya taşıdı

Ulaşım Hak-Sen Genel Başkanı Tuncay Altun, TCDD çalışanlarının, çalışma şartları nedeniyle sosyal hayata uyum sağlayamadıklarını öne sürerek, bununla

Ulaşım Hak-Sen Genel Başkanı Tuncay Altun, TCDD çalışanlarının, çalışma şartları nedeniyle sosyal hayata uyum sağlayamadıklarını öne sürerek, bununla ilgili yargı yoluna başvurduklarını söyledi.

Altun, TCDD çalışanları hakkında Ankara 16. İdare Mahkemesi'ne açtıkları dava ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. TCDD faal personelinin aşırı yıpratıldığını öne süren Altun, "399 Sayılı KHK'ye göre çalışan kamu görevlileri 12/24 ve 12/12 esasına göre çalışmakta. Bu şekilde çalışan kamu görevlileri 1 aylık çalışma sonucunda 657'ye göre çalışan kamu görevlilerine göre yüzde 50 daha fazla mesai yapmakta. Ayrıca, 1 gün gece 1 gün gündüz çalıştıkları için sosyal hayata adaptasyon zorlukları çekmekteler. Bu durum, faal personeli hem aşırı yormakta hem de aşırı yıpratmakta." dedi.

657'ye göre çalışan memurların haftalık 40 saat çalıştığını vurgulayan Altun, TCDD çalışanlarına, fazla çalışma karşılığında çok komik mesai ücreti verildiğini söyledi. Fazla mesainin, sürekli ve zorunlu olmasının içinden çıkılamaz zorlukları beraberinde getirdiğini aktaran Altun, sendika olarak bu yönetmeliğin iptali ya da çalışanlar menfaatine revize edilmesi için dava açtıklarını kaydetti.