Kimsesiz çocuklar bayramda devlet büyükleriyle huzurevlerini ziyaret edecek

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, çocuk evleri ve yurtlarda kalan çocukların illerdeki devlet büyüklerine ve huzurevlerini ziyaret ederek bayram kutlam

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, çocuk evleri ve yurtlarda kalan çocukların illerdeki devlet büyüklerine ve huzurevlerini ziyaret ederek bayram kutlaması yapacağını söyledi.

Bakan Kavaf, Denizli Belediyesi tarafından Çınar Meydanı'nda kurulan bayramlaşma törenlerine katıldı. Bakan Kavaf, Kurban Bayramı öncesi Denizli Belediyesi tarafından organize edilen Delikliçınar Meydanı'ndaki kamu kuruluşu temsilcileriyle ve vatandaşlarla bayramlaşmaya katıldı. Bayramlaşma törenine Denizli Valisi Yavuz Erkmen, DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Mehmet Salih Erdoğan, Mithat Ekici, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, siyasi parti ve kamu kurumu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bayramlaşma sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandıran Kavaf, bayramları birlik beraberliklerin kardeşliklerin pekiştiğini kırgınlıkların dargınlıkların giderildiği insan ilişkilerinde yeni bir beyaz sayfanın açıldığı günler olarak değerlendirdi.

Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne ait kurumlarda bayramın nasıl geçtiğine yönelik bir soruyu Kavaf, normal bir evde bayram nasıl geçiyorsa o şekilde yaşanması için çalışma yaptıklarını ifade etti. Kavaf, "Orada olabildiğince, evlerimiz zaten ev ortamı onun dışında da yuvalarımız ve yurtlarımızda da çocuklarımız o ildeki mülki erkan, büyüklerimize gidecekler bayramlaşmaya. Bizim bayram geleneğimizde küçükler büyüklere gider biliyorsunuz, sonra huzurevindeki büyüklerine gidecekler bayramlaşacaklar. Yine huzurevimizdeki büyüklerimizden kurban kesmek isteyenlerin kurban kesim ve işlemlerini de yapıyoruz. Bir evde bayram nasıl kutlanıyorsa bizim kurumlarımızda da bayram o şekilde yaşatılıyor ve kutlanıyor." dedi.