Bahçeli, DPÜ'deki olaylarda öldürülen öğrencinin kabrini ziyaret etti

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Dumlupınar Üniversitesi'nde çıkan olaylarda bıçaklanarak hayatını kaybeden Hasan Şimşek'in kabrini ziyaret etti.

Bahçeli, DPÜ'deki olaylarda öldürülen öğrencinin kabrini ziyaret etti
DPÜ öğrencisi Hasan Şimşek'in Altıntaş ilçesine bağlı Sevdiğin köyündeki mezarını ziyaret eden Bahçeli, daha sonra Şimşek ailesine taziyede bulundu. Kabir ve taziye ziyaretinin ardından Kütahya merkeze dönen Bahçeli, MHP il teşkilatında basın toplantısı düzenledi. Bahçeli, "Değerli ülküdaşımız Hasan Şimşek, hunharca bir saldırı sonucu Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Bu, bütün Türk milletini, üniversite gençliğini ve MHP mensuplarını derinden üzmüştür. Bugün, Hasan Şimşek rahmetliyi kabrinde ziyaret ettik.

Sevdiğin köyüne uğrayarak burada ailesini ziyaret edip Milliyetçi Hareket Partisi camiasının baş sağlığını ilettik" dedi.

Terör örgütünün üniversitelerde eylem denemeleri içinde olduğunu belirten Bahçeli, "Üniversitelerde tekrar terörün yaygınlaşma gayreti var. Her üniversitede 15-20 kişiyi geçmeyen çapulcular, üniversitelerdeki huzuru, eğitimi, güveni ortadan kaldırabilecek eylem denemeleri ortaya koymaktadır. Bugünkü siyasi iktidar, bu gelişmeler karşısında kaygısız kalmakta, demokratik açılım zırvasıyla da bu tür eylemleri yapmak isteyenleri cesaretlendirmektedir" diye konuştu.

Şimşek'in ölümünün çok yönlü araştırılmasını isteyen Bahçeli, "Hasan Şimşek kardeşimizin vefatına sebep olan caniler şu an adliyededir. İsteğimiz, adliyenin hiçbir gölge ve leke altında kalmaksızın olayın üzerine kararlılıkla gitmesi ve faili kimler ise gerekli cezanın verilmesi yolunda. Emniyet güçleri de bu tür eylemlerin arkasında ne gibi bir faaliyet alanı bulunmaktadır, bu caniler nerelere dayanmaktadır, nerelerden emir almaktadır, bunları da çok yönlü olarak incelemelidir. Üniversitelerde yayılma eğilimi gösteren bu PKK çapulcularına fırsat tanımayacak, göz açtırmayacak her türlü tedbiri almalarını beklemekteyiz. Bu tür cinayetlerin arkasını bırakmayacağımızı herkes bilmelidir. Olayı çok yakından takip etmekteyiz. Bütün Türk gençliğine, kim hangi saldırılarda bulunursa bulunsun, hiçbir karşılık vermeksizin, ülkeyi yönetenlerin sorumluluğuna bırakarak emniyetin bütün tedbirleri almalarını istemekteyiz. Burada ihmali olan, göz yuman, bölücü terörle ilgili gelen bilgilere karşı sessiz kalan, onları örtülü şekilde himaye eden emniyet güçleri varsa da bilinmelidir ki bir gün bunun hesabı mutlaka sorulacaktır. Dumlupınar Üniversitesi öğrencilerinin, ülkücü camianın, milletimizin başı sağ olsun. Ruhu şad ve mekanı cennet olsun" diyerek sözlerini noktaladı.