Salihli Ak Parti'ye İhracatçı Başkan

AK Parti Salihli İlçe Başkanı Mahmut Börekçigil ve Yönetim Kurulu üyelerinin gerek referandum gerek yerel seçimlerde elde edilen başarısızlığı öne sürerek 1 Ekim tarihinde istifa etmelerinin ardından yaklaşık 50 gün sonra ilçe başkanlığına işadamı Hüsnü Tuğrul atandı

AK Parti Salihli İlçe Başkanı Mahmut Börekçigil ve Yönetim Kurulu üyelerinin gerek referandum gerek yerel seçimlerde elde edilen başarısızlığı öne sürerek 1 Ekim tarihinde istifa etmelerinin ardından yaklaşık 50 gün sonra ilçe başkanlığına işadamı Hüsnü Tuğrul atandı. Tuğrul'un ilk mesajı "Yeni bir sayfa açacağız" oldu.
AK Parti Salihli İlçe Teşkilatı'nda Mahmut Börekçigil ve yönetim kurulu üyelerinin istifa etmelerinin ardından geçen 50 günün sonunda merakla beklenen atama akşam saatlerinde yapıldı. AK Parti Salihli İlçe Teşkilatı'da yeni yönetimi oluşturma görevi aynı zamanda Ticaret Borsası Başkanı ve Tuğrul Tarım Üzüm İşletmesi'nin sahibi ihracatçı Hüsnü Tuğrul'a verildi. Atama kararı hakkında açıklamalarda bulunan Hüsnü Tuğrul "Artık eski gündem maddelerini bir kenara bırakıp önümüze bakacağız ve yeni bir sayfa
açacağız. Küskünlükleri, kırgınlıkları sona erdireceğiz. Siyasete elimizden geldiği ölçüde bir kalite getireceğiz. Salihli'nin iktidarın nimetlerinden faydalanması için ne yapılabilir bu konuya odaklanacağız. Alınan kararın Salihli'ye hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
AK Parti İlçe Başkanı Mahmut Börekçigil ve yönetim kurulu üyeleri 1 Ekim'de aldıkları karar doğrultusunda görevlerinden istifa ettiklerini duyurdu. Yaklaşık 50 gündür AK Parti İlçe Başkanlığı koltuğuna kimin oturacağı sorusuna cevap aranıyordu. Son olarak Bolu Milletvekili Metin Yılmaz Salihli'ye gelerek partililerle görüşüp kimin başkan olmasını istediklerini sormuş ve aldığı cevap doğrultusunda AK Parti Genel Merkezi'ne rapor sunmuştu.
Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) her yıl geleneksel olarak açıkladığı "İhracatçı 1000 Firma" listesine sürekli girmeyi başaran Tuğrul Tarım, yaklaşık 34 milyon dolarlık ihracatı ile Türkiye'nin 367. firmasının sahibi konumunda. 5 kıtada 30 ülkeye kuru üzüm ihracatı yapan firma, 200 çalışanıyla Salihli'nin istihdamına da önemli bir katkı sağlıyor.