Ödemiş Kent Konseyine Kurtlar Vadisi Engeli

Perşembe akşamı yapılan Ödemiş Kent konseyi toplantısı Kurtlar Vadisi dizisi engeline takıldı

Ödemiş Kent Konseyine Kurtlar Vadisi Engeli
Perşembe akşamı yapılan Ödemiş Kent konseyi toplantısı Kurtlar Vadisi dizisi engeline takıldı. Kent Konseyi tarafından ilçenin sorunlarını tartışmak için düzenlenen "Ödemiş Konuşuyor" toplantısına 50 kişi katıldı.
800 kişilik Belediye şehir salonunda sandalyelerin bomboş olduğunu gören Kent Konseyi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Akdemir açılış konuşmasında; "Kent Konseyi'nin Ödemiş'in sorunlarının ele alınacağı toplantının yapılacağını el broşürleri ile belediye hoparlörü ile, basın kuruluşları aracılığı ile ve 138 kişilik Kent Konseyi yürütme kuruluna, 1500 kişiye mesaj çektiğimiz halde maalesef bu akşam Kurtlar Vadisi'ne, Beşiktaş maçına ve pembe dizilere karşı yenik düştük. Düşündüm ki salonda bir kişi dahi olsa anlatmaya devam edeceğiz. Düşündüm ki Ödemiş sorunlarını çözmüş, refah seviyesi yüksek, trafik sorunu yok, hava kirliliği yok. Kurumlarda yaşadığı sıkıntısı hiç yok. Okulunun, sokağının, mahallesinin hiç sorunu yok. Bu sorunlar bu akşam konuşulmayacakta ne zaman konuşulacak. İşte bugün sorunların dile getirileceği gün. Ama salonda kimse yok" diyerek yakındı.
"DEDİKODUYU ÇOK SEVİYORUZ"
Dedikoduya kimsenin hakkının olmadığına dikkati çeken Akdemir; "Laf başı geldi mi 'Hocam bu sorunumuz var, şu sorunumuz var' diyorlar. İşte biz de bu sorunların dile geleceği geniş bir salonu hazırladık. Ama içinde insan yok. Dedikoduyu çok seviyoruz. Meyhane ve birahane köşelerinde çok güzel dedikodu yapıyoruz. Kahvehane köşelerinde hükümet kurup hükümet batırıyoruz. Evlerde saat beş çaylarında dedikodunun boyutu bir o kadar. Ama hiç kimse buraya gelerek sorunları anlatma gereği duymuyor. Nasıl olsa birileri sorunları çözer diye düşünüyorlar insanlarımız galiba. Kent Konseyi benim malım değil, mülküm değil, tapusu da bende hiç değil. Biz burada 1 lira para almadan gönüllü olarak hizmet veriyoruz" dedi. Ödemiş'teki sorunlara bu şekilde çözüm getirilemeyeceğini ifade eden Akdemir; "Bazılarının sorunları dile getirilmesinden rahatsız olacak diye toplantı yapmamız mı gerekiyor. Burası İçişleri Bakanlığı'nın emri ile kurulmuş resmi bir kurum. Görüyoruz ki Ödemiş sorunlarını çözmüş, kimse Apartmanın 5. katından halı silkeleyenlerden rahatsız olmuyor. Arabası park halinde iken kül tablasında biriken sigara izmaritlerinin çaktırmadan aracın altına atılarak araç hareket etikten sonra ortaya çıkan pislikten kimse rahatsız olmuyor. Ondan sonra Ödemiş sokakları temiz değil diye veryansın edeceksin. Ama sen kirletmeye devam edeceksin, Ondan sonra Belediye ilgilenmiyor diyeceksin. Halkı yönetenlerin de bizden bekledikleri var. Yüreği Ödemiş için atan, bir şeyler yapmak isteyenlere her zaman kapımız açık. Burada üniversite gençliği var ama Ödemişli gençler yok. İşler yolunda gidiyor, o halde Kent konseyi olarak da bizim bu makamı işgal etmemizin de anlamı olmamalı. Katılımcı olmayanların dedikodu yapmaya hakkı yok"dedi.
Daha sonra Kent Konseyi'nin Kuruluşundan bugüne yaptığı çalışmaları anlatan Akdemir daha sonra şunları söyledi, "Ben herkese bu sene 'Pamuk ekin' dedim. Kimse ekmedi, şimdi mahlıç pamuk kilosu 5,5 lira. Çekirdekli 2,5 lira destekleme ile 3 lira. Hiç olmazsa gelin bunları konuşalım. Daha önce 'Silajlık mısır ekin' dedim kimse ekmedi. Daha sonra hayvancılıkta çok önemli gıda olduğu anlaşıldı. Şimdi herkes silajlık mısır ekiyor. 'Bu sene pamuk ekin para yapacak' dedim. Kimse ekmedi, Seneye siz görün, patatesten fazla pamuk ekilecek."dedi.
Toplantıya katılan katılımcılar daha sonra çeşitli sorunları dile getirdiler.